Fiatal cseh kapust igazolt a United

Hivatalosan is a Manchester Unitedhez igazolt a cseh Sigma Olomouc játékosa, Radek Vitek.


A 16 éves portás júliusban csatlakozik majd a klub akadémiájához, azt követően, hogy nevelőklubja bejelentette, a FIFA is szentesítette az átigazolást.

 

A Vörös Ördögök még januárban egyeztek meg Vitek leigazolásáról, ám az ügylet véglegesítéséhez még meg kellett várniuk a szükséges papírmunka elkészültét.

 

Azt követően, hogy a Sigma bejelentette az átigazolás tényét, Vitek örömének adott hangot azt illetően, hogy végre a United játékosa lehet.

 

"Ez egy szürreális érzés. A legtöbb srácnak, amikor elkezd futballozni, csak egy álom, hogy egy napon a Manchester Unitedhez igazolhat" - kezdte Vitek a cseh klub hivatalos weboldalának.

 

"Már nagyon várom, hogy elkezdődjön. El kell hogy ismerjem, nem is igazán akartam elhinni, amikor a klub érdeklődéséről hallottam, de mostanra ez egyértelműen realitássá vált."

 

Vitek már képviselte a Cseh Köztársaságot az U17-es válogatott színeiben, emellett pedig oszlopos tagja volt a Sigma korosztályos csapatának is ebben a szezonban.

 

 

A Sigma sportigazgatója, Ladislav Minar büszkeségének adott hangot azt illetően, hogy a klubjuk egy olyan játékost nevelt ki, akit aztán Európa egyik legnevesebb klubja igazolt le.

 

"Boldogsággal tölt el az, hogy kimondhatom, a Sigma egy újabb játékost küldhet egy top európai klubhoz" - tette hozzá.

 

"Hatalmas presztízst jelent számunkra, hogy egy ilyen fiatal játékosunkra vetettek szemet, amely nem csak a klubunknak, hanem magának a játékosnak is hatalmas elismerés."

 

"Emellett meg kell említeni az ügylet pénzügyi oldalát is. Ha Radek a jövőben a Manchester United felnőtt csapatában védene vagy egy másik klubhoz igazolna, akkor az is a Sigma financiális helyzetét erősítené."

 

Vitek elég nagy versenyhelyzet kellős közepébe érkezik majd az Old Traffordra, ugyanis a felnőtt csapat keretén kívül Dean Henderson, Kieran O’Hara, Nathan Bishop, Matej Kovar, Paul Woolston, Jacob Carney, Ondrej Mastny és Johan Guadagno is bevethető kapusposzton.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!