Öt kevésbé ismert statisztika a 2019/20-as szezonból

Öt kevesek által ismert statisztikát szedtünk össze a Manchester United 2019/20-as szezonjából.


Rossz kezdés

Bár Ole Gunnar Solskjaer csapata 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatban volt, mikor a bajnokság felfüggesztésre került, de a 2019/20-as szezonban eltartott egy darabig, mire formába lendültek.

 

A United a Premier League történetében ebben a szakaszban, 29 forduló után a legrosszabb pontszámot érte el - 45 pont. A 28 Premier League szezon közül 17-ben ebben a szakaszban 60-nál több pontjuk volt.

 

Fényes jövő

A Manchester United történelmének fontos hagyománya, hogy a fiatal játékosok számára platformot biztosítson a fejlődéshez, és ebben a szezonban sem volt másképp.

 

A Vörös Ördögök kezdő csapatának a legfiatalabb az átlagéletkora, 25 év és 86 nap. A novemberi Brighton ellen 3-1-re megnyert mérkőzés során játszó csapat volt a legfiatalabb ebben a szezonban a Premier League-ben (23 év és 350 nap).

 

 

Gyenge szabadrúgások

A Manchester United sok évig szinonimája volt a szabadrúgás specialistáknak, ám jelen pillanatban nem világos, ki követi Dennis Irwin, David Beckham és Cristiano Ronaldo csodálatos lépéseit.

 

A United szabadrúgásból (a Premier League-ben), 43 kísérletéből egyetlen gólt sem szerzett Solskjaer első, a Cardiff ellen játszott 2018. decemberi meccse óta.

 

 

Idegenbeli zavar

Lehet, hogy január óta veretlen idegenben a bajnokságban, ám a Manchester United idegenbeli formája aggodalomra adhat okot.

 

A Vörös Ördögök 14 idegenben játszott bajnokin csupán 16 pontot szereztek, ami a legkevesebb az 1989/90-es szezon óta.

 

Rés a pajzson

A United az utolsó öt Premier League mérkőzéséből négyet kapott gól nélkül zárt, mégis lehet egy probléma a védelemben.

 

Kapott góljaik 27 százaléka szögletekből származik - ez a legmagasabb százalék a divízióban (a következő a Chelsea 21 százalékkal).


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!