UTD Podcast: Gomes és Chong

Az UTD Podcast legújabb részében a Manchester United fiataljai, Angel Gomes és Tahith Chong szólaltak meg.


A támadók Sam Homewooddal és Helen Evans-szel ültek le, hogy megvitassanak olyan témákat, mint például a kedvenc mezszámuk, a felkészülési túrára kiválasztott zeneszámok és pályafutásuk legfontosabb célkitűzései. A beszélgetésből szemezgetett a klub hivatalos honlapja.

 

Gomes, aki Salfordban nőtt fel és kinek keresztapja Luis Nani, arra is visszaemlékezett, milyen volt a 2016/17-es szezon végén bemutatkoznia a felnőtt csapatban a Crystal Palace ellen, csereként váltva Wayne Rooney-t.

 

"Őrületes volt. Emlékszem, melegítettem és Mourinho felém kiáltott, miközben én csak ábrándoztam és a szurkolókat bámultam. Míg nem egy intézkedő személy oda nem szólt, 'Angel, a menedzser...', na akkor jöttem rá, hogy be fogok állni."

 

"Emlékszem, Rooney lesétált, én meg arra gondoltam, ez tényleg megtörténik. Amikor felmentem a pályára, mindent elfelejtettem és csak próbáltam élvezni minden pillanatot. Nagyon koncentráltam, jó benyomást akartam tenni."

 

Felcseperedése alatt mindig ott nehezedett Gomes vállán az elvárás, hogy képes lesz-e beteljesíteni a benne rejlő potenciált manchesteri játékosként, ám a 20 éves támadó nagy lépésekkel haladt előre annak ellenére is, hogy fiatalabb korában nem csak az edzői, de tanárai is kétségeiket fogalmazták meg felé.

 

"Mindig ott van a fejedben. Miközben felnőttem, folyamatosan hallottam azokat a mondatokat, mennyire nehéz az első csapatba kerülni és mennyire kevés embernek sikerül. Ez mindig a fejedben van és nem csak az edzőktől jön, hanem kintről, a tanároktól is. Amikor megkérdezik tőled, mi akarsz lenni, és te azt mondod, hogy labdarúgó, olyankor csak annyit mondanak, ez nem sok" - magyarázta Gomes.

 

"Mindenki nagy Vörös Ördög volt körülöttem és mondták, alig tudják már kivárni, hogy lássanak a tévében, én pedig arra gondoltam, mi van, ha mégsem sikerül? De mindenki büszke és csodás érzés itt lenni."

 

 

Chong, aki a 2006-os világbajnokság után kezdett focizni, 15 mérkőzésen játszott eddig a felnőttek között, de reméli, még több lehetősége lesz a bizonyításra.

 

Tahith arról is mesélt, hogyan segített neki Angel 2016-ban, amikor a klubhoz igazolt.

 

"Úgy gondolom, a Unitednél mindig megvolt a történelme a fiatal játékosok beépítésének. Tehát amikor játszol, akkor tudod, hogy ha a legjobbadat adod és keményen dolgozol, akkor ott lesz a lehetőséged."

 

"Mielőtt eljöttem volna ide, néhányszor már beszéltem Angellel" - folytatta a holland játékos. "Már érkezésem előtt is igen jól ismertem őt. Megkönnyítette az első néhány hónapomat itt. Még amikor sérült voltam, szinte ugyanakkor sérült le ő is, így az edzőteremben is együtt dolgozhattunk."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!