Ole: A játékosoknak most is fontos feladatuk van

Solskjaer szerint a sportolók társadalmi szerepvállalása a járvány okozta helyzetben is megmutatkozik.


Mivel a legtöbb sporteseményt határozatlan ideig felfüggesztették, a sportéletnek is meg kellett hátrálnia a vírus előtt.

 

A norvég menedzser miután megerősítette azt a korábbi üzenetét, miszerint valódi hősökként az egészségügyi dolgozókra kell tekintenünk, azt is elmondta a Geoff Shreeves és Gary Neville társaságában folytatott Sky Sports-nak adott interjújában, hogy e nehéz állapotok között a labdarúgóknak is szükséges példát mutatniuk.

 

"Először is mi mindenkor példaképek vagyunk, néha a futball hősei, de most nem mi vagyunk a reflektorfényben."

 

"Az igazi hősök az első vonalban dolgozó egészségügyisek. Azt hiszem, mindenki értékeli és csodálja az erőfeszítéseiket."

 

"A foci továbbra is sokaknak hiányzik, egész közösségeknek, társadalmaknak, de ne feledjük, létfontosságú, hogy megfeleljünk az utasításoknak."

 

"Számos játékost látok videókonferenciákon részt venni, médiatevékenységet folytatni, a szabályok betartására ösztönözni, valamint ezeket be is tartani, példaképként viselkedni. Valaki pénzügyi segítséget is nyújt, vagy más módon segít az embereknek."

 

"A futballnak is óriási szerepe van azzal, hogy hatást tud gyakorolni a szurkolókra. Mindenki láthatja, ők is emberből vannak, csak jól bánnak a labdával."

 

 

Solskjaer bízik játékosai érett gondolkodásában, hogy helyesen képesek viselkedni a jelenlegi krízisben. Hozzátette, pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy a helyükön legyenek mentálisan, és a családjukkal foglalkozzanak. Ezért kapott kimenőt például Victor Lindelöf is, aki visszatérhetett hazájába a kényszerszünet alatt.

 

"Nem igazán adtam a fiúknak tanácsot azzal kapcsolatban, miként mutassák magukat a nagyközönség előtt, ezt már megtanulták az évek során."

 

"Néhányuk elkövetett egy-két hibát korábban, de örülök annak, ahogyan általában ábrázolják magukat kifelé."

 

"Ezek a srácok hétről hétre tízezrek előtt lépnek pályára, ehhez szoktak hozzá, ami természetesen most hiányzik nekik. Ezért kell, hogy fejben rendezzék a dolgokat, valamint fitten tartsák magukat, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban térhessenek majd vissza. Vigyázzanak a családjaikra, de saját magukról se feledkezzenek meg, ez a lényeg."

 

Ole Pep Guardiolának, a  Manchester City menedzserének is üzent, aki hétfőn vesztette el édesanyját a koronavírus következtében.

 

"Pepre és családjára is gondolunk ezekben a nehéz időkben. Ez az eset is arra késztet minket, hogy minél több időt töltsünk a szeretteinkkel, amikor csak lehetőségünk adódik rá."

 

"Számomra Pep egy hatalmas edző és rendkívüli személyiség, akit mindig is csodáltam. Remélem, sikerül odafigyelnie magára és családjára ebben a kihívásokkal teli periódusban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!