Denis Irwin top csapattársai

Denis Irwin a Manchester United egyik legjobb védője volt.


Az ír játékos 1990 és 2002 között 529 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben, ezzel kilencedik az örök ranglistán.

 

Denis bal hátvédként a jobb oldalon is bevethető volt, és kulcsfontosságú tagja volt annak a csapatnak, amely az első kilenc Premier League bajnoki címből hetet nyert.

 

 

Az 1993/1994-es szezonban 62 meccsen játszott minden sorozatot figyelembe véve, a United pedig először tudott duplázni. Ez a csapat a szilárd gerince a leggyakoribb csapattársainak klub és a nemzetközi karrierje során.

 

Peter Schmeichel 314 alkalommal játszott Irwinnel, ezért nem állhat más a kapuban, korai napjaiban pedig Gary Pallister és Steve Bruce félelmetes párosa segítette a védelem közepén.

 

Paul Ince és Roy Keane (282 mérkőzés, a listán harmadik) Brian McClair mögé került a közös szereplések listáján, míg Ryan Giggs (350 mérkőzés) az ember akivel Irwin leggyakrabban lépett pályára United mezben.

 

A '92-es osztály három tagja is bekerült a leggyakoribb csapattársak közé, a Neville testvérek és David Beckham, de kvalifikálta magát Andy Cole is.

 

 

Kiváló keverék ez Sir Alex Ferguson kora 90-es évekbeli csapatából és az 1999-es szellemből.

 

A csapat az Irwin-al való legtöbb közös szereplés alapján:

Peter Schmeichel, Gary Neville, Gary Pallister, Steve Bruce, Phil Neville, David Beckham, Paul Ince, Roy Keane, Ryan Giggs, Brian McClair, Andy Cole


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!