Megy vagy marad? 1. rész

A Sky Sports News megbecsülte a Manchester United felnőtt keretében szereplő 31 játékosának jövőjét, mielőtt újból megnyitnák az átigazolási időszakot.


A labdarúgás korona-vírus miatti felfüggesztése, és a következő átigazolási időszakkal kapcsolatos bizonytalanság ellenére a Manchester United továbbra is dolgozik a lehetséges távozók, és új érkezők listáján.

 

Jelen pillanatban nehéz megválaszolni, hogy a vírusnak milyen hatása lesz az átigazolásokkal kapcsolatos tervekre, ám Ole Gunnar Solskjaer menedzser határozott koncepcióval rendelkezik jelenlegi csapatáról és arról, hogyan erősítené tovább keretét.

 

A United 11 meccset játszott le veretlenül a halasztás előtt, ebből kilencet megnyert és csak kettő lett döntetlen. Kilenc mérkőzésen nem kapott gólt, emellett 28-at szerzett. Ez a sorozat valószínűleg megváltoztatta a gondolkodást a színfalak mögött.

 

Milyen következtetéseket vonhatunk le? Ki marad, és ki valószínűbb, hogy elhagyja az Old Trafford-ot? James Cooper értékeli az United felnőtt csapatának 31 tagját.

 

David De Gea

A 29 éves spanyol hálóőr saját bevallása szerint a formájáért küzdött a szezon kezdetén, ami valószínűleg kapusedzője, Emilio Alvarez távozása és az új szerződése körüli felhajtás miatt alakult ki. Végül új kontaktust kapott, ami 2022-ig szól.

 

Noha ebben az évben, és az elmúlt időszakban néhány óriási hibát vétett, ő csak a hetedik ​​kapus a Premier League-ben, aki egy klubnál elérte a 100 kapott gól nélküli mérkőzést. Ebben a szezonban ezt a mérkőzések 28 százalékában érte el, ezzel jobb, mint riválisai.

Prognózis: marad

 

 

Sergio Romero

A 33 éves argentin vitathatatlanul az egyik legjobb kapushelyettes, népszerű Carringtonban és a rajongók körében is. Ebben a szezonban 14 mérkőzéséből 11-en nem kapott gólt - egyel többször, mint De Gea -, ez pedig megmutatja, mennyire megbízható a második számú kapus. Még mindig egy éve van szerződéséből, plusz lehetősége van azt egy másikkal meghosszabbítani.

Prognózis: marad

 

Dean Henderson

A United fiatal játékosa kiváló formában védett a Sheffield Unitedben, második kölcsönben eltöltött szezonjában. Az egyik legjobb feltörekvő angol kapusnak tartják, miután ebben az szezonban 11 mérkőzésen nem kapott gólt Chris Wilder oldalán. A 23 éves hálóőr valószínűleg marad kölcsönben, de továbbra is fennáll a kérdés, mi a legmegfelelőbb döntés a fejlődése szempontjából. Két év van hátra a szerződéséből, egy újabb év opcióval, de prioritást kell élveznie a Premier League-ben való játékának.

Prognózis: kölcsönbe kerül

 

Aaron Wan-Bissaka

Wan-Bissaka az első szezonjában megmutatta valódi képességeit, szereléseivel, blokkjaival, majd az utóbbi időben fejlődő támadójátékával is, ami emlékeztette a rajongókat, hogy miért volt Solskjaer olyan eltökélt, hogy megszerezze őt. A 22 éves játékos 36 alkalommal lépett pályára, és az ő nevéhez fűződik a Premier League harmadik legtöbb szerelése, meccsenként 3.8, valamint a legtöbb megelőző szerelés a Unitedben. Mivel kontraktusából négy év van hátra, és folyamatos tagja a csapatnak, lehetősége és rengeteg ideje is van a további fejlődésre.

Prognózis: marad

 

Phil Jones

Csak kétszer volt kezdő a Premier League-ben, és csak nyolcszor a teljes szezonban, ez megmutatja, hogy a 28 éves védőre valószínűleg nem számítanak már. Nem húzott United mezt a januári Tranmere elleni FA-kupa mérkőzés óta. Más játékosok is előtérbe kerültek, köztük Eric Bailly. Menni fog, ha egy másik klub rendszeres játéklehetőséget kínál neki, de négy éves szerződéséből - melyet Solskjaer ideiglenes kinevezésének idején írt alá - három még hátra van.

Prognózis: távozik

 

Chris Smalling

Úgy tűnik, hogy a 30 éves védő jól döntött, mikor kölcsönben Rómába költözött. Inspirált játéka több ajtót nyitott előtte, és visszaírta nevét az angol futball lapjaira. Az AS Roma szívesen megtartaná, de már vannak más kérői is. Azt is tudni lehet, hogy esélyei az Vörös Ördögök első csapatában valószínűleg még korlátozottabbak lesznek a következő szezonban. Smalling bizonyított, szinte biztos, hogy nem szeretne tovább a padon ülni az Old Traffordon.

Prognózis: távozik

 

Victor Lindelöf

A svéd nemzetiségű játékos fellépései sokkal következetesebbek voltak a szezon második részében, és úgy tűnik egyre jobban megértik egymást Harry Maguire-rel. Valójában a labdaszerzési statisztikában csak a kapitány szorítja a második helyre, és Lindelöf passzai a legpontosabbak a csapatban százalékos arányban (85,6%). A 25 éves védő 2024-ig szóló szerződést írt alá, és úgy tűnik, hogy hosszú távon biztosította a helyét Maguire partnereként a kezdő csapatban.

Prognózis: marad

 

Harry Maguire

A kapitány, a világ legdrágább középső hátvédje (80 millió font). Hamar beilleszkedett az Old Traffordon, és statisztikailag a klub legjobban teljesítő védőjévé vált, szerelésekben (1.1), megelőző szerelésekben (1.9) és tisztázásokban (4.5) 90 percenként. Első Unitedes gólja egyike volt a legfontosabbnak, a Tranmere elleni a FA-kupa mérkőzés alkalmával. Még további öt éve van a szerződéséből, és egy opciós.

Prognózis: marad

 

Eric Bailly

Az elefántcsontparti védő visszatért Solskjaer tervei közé. Sajnos abban a helyzetben volt, hogy úgy gondolhatta, hogy a klubban töltött ideje véget ér, miután a Paris Saint-Germain elleni epikus Bajnokok Ligája győzelemből mindössze 36 perc játékkal vette ki a részét. Négy éven belüli 79 szereplése azt szemlélteti, hogy mennyire hajlamos a sérülésekre, de ha képes a játékra, Lindelöf legsúlyosabb vetélytársát képviseli a védelem közepén, és még két év van hátra szerződéséből.

Prognózis: marad

 

 

Marcos Rojo

Nehéz elhinni, hogy a 30 éves játékos továbbra is a Manchester United tulajdonában van, mivel az elmúlt két szezonban mindössze 10 alkalommal kezdett, és valószínű, hogy novemberi, Brighton elleni utolsó pillanatban való becserélése volt az utolsó pályára lépése manchesteri színekben. Rojo, akinek egy éve van hátra szerződéséből, valamint opció a hosszabbításra, jelenleg kölcsönben szerepel korábbi argentin klubjánál, az Estudiantesnél, és a menedzser Juan Sebastian Veron - az ex-United középpályás - szívesen tartaná meg végleg.

Prognózis: távozik

 

Axel Tuanzebe

A 22 éves védő hat Premier League mérkőzésen kezdett, amikor decemberben sérülést szenvedett, majd egy újabb sérülés miatt ismét kiesett. Frusztráló szezon volt ez számára, de nagyra becsülik az Old Traffordon, és javára írható, hogy bárhol játszhat a védelemben. Két év van hátra az szerződéséből, ami egy újabb opciós évvel meghosszabbítható.

Prognózis: marad

 

Luke Shaw

Még mindig csak 24 éves. Shaw a leginkább kiegyensúlyozott formáját találta meg a Vörös Ördögök mezében ebben a szezonban, valószínűleg Brandon Williams megjelenése miatt. Az előző szezon Év Játékosa sokoldalúságát is megmutatta, a három középső védős rendszerben játszva, amikor Solskjaer azt részesítette előnyben. Mivel szerződéséből még három éve van, plusz egy opciós év, jövője biztosított a klubban.

Prognózis: marad

 

Brandon Williams

A szezon felfedezettjének járó díj jelöltjeként a 19 éves akadémiai nevelés gyorsan alkalmazkodott az első csapat életéhez. Elszántsága és kitartása népszerűvé tette a rajongók körében. Versenybe szállásával Shaw teljesítménye is javult. Mivel két év van hátra szerződéséből, Williams megjelenése valószínűleg több mint elegendő ahhoz, hogy meggyőzze Solskjaert, hogy nincs szükség újabb védőre a bal oldalra ezen a nyáron.

Prognózis: marad

 

 

Diogo Dalot

A 21 éves fiatal Aaron Wan-Bissaka érkezésével komoly kihívás elé került. A szurkolók valószínűleg még nem látták a legjobb teljesítményét tőle. Fiatalsága és sebessége illik Solskjaer terveibe, így valószínűleg újabb lehetőségeket fog kapni, de ez attól függ, mennyire boldog Dalot azzal, hogy másodhegedűs legyen Wan-Bissaka mellett. A portugál játékosnak még három év van hátra kontraktusából.

Prognózis: marad

 

Timothy Fosu-Mensah

Lehet, hogy a 2016/17-es szezon utolsó mérkőzése óta nem játszott a Manchester United csapatában, de Fosu-Mensah még mindig csak 22 éves, és a holland nemzeti válogatottban is játszott. A védő két kölcsön szezont töltött a Crystal Palace-ban, majd a közelmúltban a Fulhamben, ahol súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt az elmúlt évben nem volt játékban. A United aktiválta a szerződésében szereplő plusz egy éves opciót. Most van egy szezonja, hogy meggyőzze Ole Gunnar Solskjaer-t, hogy érdemes vele számolni.

Prognózis: marad


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!