Maguire: Nem csak a BL-indulás, a bajnoki cím a célunk

Harry Maguire kijelentette, a Manchester Unitednél a Premier League bajnoki címének megszerzéséért is harcban akarnak lenni, nem csak a Bajnokok Ligája kvalifikáció biztosításáért.


Maguire, aki múlt nyáron 80 millió font ellenében igazolt az Old Traffordra a Leicester City együttesétől, januárban Ashley Young távozásával megkapta klubja csapatkapitányi tisztségét, amely egyfajta megkoronázása is volt remekül sikerült első manchesteri idényének.

 

A Premier League koronavírus okozta kényszerszünete előtt Ole Gunnar Solskjaer legénysége a bajnoki tabella ötödik helyén állt, három ponttal lemaradva a 4. helytől, viszont 37 egységnyire a toronymagasan listavezető Liverpooltól, az előző szezonban pedig 32 pontot vert rájuk a végül aranyérmet szerző Manchester City.

 

A Sky Sportson Gary Neville és Geoff Shreeves vezette The Football Showban nyilatkozva Maguire arról beszélt, hogy a klub ambíciói nagyobbak annál, mint hogy csak a Bajnokok Ligája indulást tűzzék ki maguk számára és ő nagy előre lépést lát a csapaton belül, különösen a védekezést tekintve.

 

"Szerintem a szezon kezdete óta látszik, hogy sokkal inkább tűnünk csapatnak, valószínűleg látszik az is, hogy hova szeretnénk eljutni. A Manchester Unitednél töltött első napom során Ole hihetetlenül sokat beszélt nekem arról, hogy még az építkezés fázisában vagyunk, de oda fogunk jutni, ahova szeretnénk. Én már látom, hogy merre tartunk és hogy milyen stílust kíván meghonosítani a csapatnál."

 

"Ne értsenek félre, rengeteg olyan területe van a játékunknak, ahol előrébb kell lépnünk ahhoz, hogy elérhessünk az általunk kitűzött top szintre. Mi nem csak a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért, hanem a bajnoki címért is harcban akarunk lenni."

 

"Tudjuk, hogy ennek eléréséhez még rengeteget kell fejlődnünk, de jó úton járunk és biztosak vagyunk benne, hogy egyszer el fogunk odáig érni."

 

A Burnley elleni, januári 2-0-s hazai vereséget követően a United 11 tétmérkőzést tudott veretlenül megvívni, amelyek közül nyolcat megnyertek, háromszor pedig döntetlent értek el.

 

 

Maguire szerint a fiatal játékosok feltörekvésében és a sérültek visszatérésében keresendő a védekezésük feljavulásának oka, de a pontrúgások kivédekezésének tekintetében is javulni tudtak.

 

"Kimondottan gyenge pontunk volt a pontrúgásoknál történő védekezés. Ha megnézzük a kapott gólok nélküli meccseink előtti időszakot, akkor azt láthatjuk, hogy a bajnokság egyik legrosszabbul teljesítő csapata voltunk az ilyen szituációk kivédekezésében. Ha nem tudod ezeket a helyzeteket kivédekezni és a másik kapunál pedig gólra váltani, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy elérhesd a céljaidat, hiszen ezek a szituációk mára már kulcsfontosságúvá váltak egy mérkőzés megnyeréséhez."

 

"Sikerült összeszoknunk. Ez egy új hátsó védőnégyes volt. Luke [Shaw] nagyon, de nagyon jó formában játszott az utóbbi időszakban. Ott volt még Aaron [Wan-Bissaka], én és Vic [Victor Lindelöf]. Eric [Bailly] is visszatérhetett és harcba szállt a kezdőcsapatba kerülésért, amely mindenkit arra késztetett, hogy még jobban összeszedje a játékát, amikor ő a csapatba került, akkor mindig nagyon jól teljesített."

 

"Jól egymásra érzett a védőnégyesünk és elkezdtük nagyon jól kiismerni a többiek játékát."

 

A középpálya közepén is új szelek fújtak január óta, a téli igazolás Bruno Fernandes ugyanis remekül illeszkedett be és nyerte el nem meglepő módon a február hónap legjobb játékosa elismerést a Premier League-ben.

 

 

Maguire szerint a 68 millió fontos szerzemény hatása azonban nem csak a pályán, hanem azon kívül is érezhető a Vörös Ördögöknél.

 

"A megérkezése óta fantasztikus. A pályán kívül, az edzéseken is vezér és győzni akar. Mindent megtesz a győzelem elérése érdekében, sugárzik belőle ez a fajta hozzáállás. Egy kis életet és kreativitást lehelt a csapatunk közepébe, amelyet valószínűleg te (Neville) és a United szurkolók is hiányolhattak az elmúlt évek során" - tette hozzá.

 

"Ez csak a kezdet. Biztos vagyok benne, hogy még a játéka számtalan aspektusában szeretne ő is fejlődni és tudom, hogy fog is. Biztosan állíthatom, hogy még jobb teljesítményeket is láthatunk majd tőle ennél a klubnál."

 

"Paul [Pogba] is vissza fog majd térni közénk, aki valószínűleg csak még inkább emelni fogja az ő játéka színvonalát. Mostanra már nagy versenyhelyzet alakult ki a középpályánk közepén, így tudni fogják, hogy a kezdőcsapatbeli helyük megtartásához emelniük kell a színvonalat, ebből pedig mi biztosan csak profitálhatunk."

 

A tavaly augusztusi, Álmok Színházába történő igazolásáról szóló döntésére reflektálva Maguire elismerte, bár voltak nehéz időszakok a szezon során, egyértelműen úgy érzi, hogy a Unitednél jó úton haladnak a dolgok és hogy itt többről van szó, mint csak egy futball klubról.

 

 

Amikor Neville arról kérdezte, hogy boldog-e azzal a döntésével, hogy a Unitedet választotta, Maguire így felelt:

"Igen, egyértelműen. Ez egy hatalmas, ikonikus klub, úgyhogy amint megtudtam, hogy a Man United érdeklődik irántam, alig bírtam kivárni, hogy már itt lehessek. Amint megérkeztem a klubhoz és láttam, hogy miként működik, nagyon boldog voltam a döntésem miatt."

 

"Természetesen el kell ismernem, hogy voltak nehéz pillanataink a szezon elején, ahol az eredmények nem a mi javunkra alakultak és amikor egy olyan klubnál játszol, mint a Manchester United, akkor azzal együtt jár a válladra nehezedő nyomás is. De tudjuk, hogy jó úton járunk, mindig is ezt éreztük."

 

"Ahogy mondtam az előbbiekben, még sok munka vár ránk és bár nem mondom azt, hogy már majdnem ott vagyunk a célunknál, de ha ugyanolyan ütemben tudunk fejlődni, mint ebben a szezonban, akkor biztos vagyok benne, hogy egy jobb következő szezon elébe nézünk. Erre építeni fogunk és el fogjuk érni a céljainkat."

 

"Ez több, mint egy klub, mint egy futball klub, ez látható a krízisre adott reakcióból is. Ez a nem csak egy futball klub, hanem a közösségért és Manchester városáért is dolgozik, ennek pedig számos jelét adták a jelenlegi helyzetben is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!