Májusi edzésbe állásban reménykednek a Unitednél

A Manchester Unitednél optimisták, hogy a következő hónaptól újra elkezdhetik az edzésmunkát, de több forgatókönyvük is van arra az esetre, ha országszerte meghosszabbításra kerülnek a kijárási korlátozások, állítja a csapat másodedzője, Kieran McKenna.


A koronavírus világjárvány okán az előző hónapban határozatlan ideig felfüggesztették a Premier League működését, pedig a Vörös Ördögök éppen kezdtek lendületbe jönni és 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatuknak köszönhetően a top 4 utolérése is belátható közelségbe került számukra.

 

Minden egyes United játékos kapott egyéni és csoportos edzéstervet a lezárások idejére, amelyek fenntartásának vagy feloldásának felülvizsgálatára május 7-én kerül majd sor legközelebb a brit kormány részéről.

 

A Unitednél most azt feltételezik, hogy addigra könnyíteni fognak a szigorításokon, de McKenna kijelentette, hogy egyéb alternatívákra is felkészültek.

 

"Jelen pillanatban aszerint dolgozunk tovább, lekopogom, hogy a következő határidőkor enyhíteni fognak a lezárásokon és valamilyen szintű edzésmunkához visszatérhetünk" - kezdte McKenna a United App-nak.

 

"Most ennek az ütemezésnek megfelelően végezzük a feladatainkat, de ha ebből ismételten visszább kell vennünk, arra az esetre is van B vagy C tervünk már előkészítve."

 

A Premier League-nél egyelőre még nincs hivatalos álláspont azt illetően, hogy a szezon hátralévő részét képesek lesznek-e megrendezni, azóta pedig igencsak megsokasodtak az ezzel kapcsolatos találgatások, hogy az egész országban leállították a sportéletet.

 

Amennyiben a futball zöld utat kap hamarosan a folytatáshoz, McKenna szerint a bajnokság befejezésének kell prioritást élveznie az FA-kupával szemben.

 

"Szerintem valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy időbeli korlátok mellett a bajnokság élvez elsőbbséget. Erről már több helyen is volt szó" - tette hozzá.

 

"Természetesen az FA-kupa fontos az ország számára és a mi klubunknak is. A naptár nagyon sűrűnek tűnik a szezon végéig. Úgy tűnik, hogy az európai kupasorozatokat nagyon szeretnék már augusztusban megkezdeni."

 

"Ez pedig valószínűleg még inkább összesűríti az eseményeket."

 

 

Ami nem lehet viszont kérdéses, az az, hogy minden játékosnak szüksége lesz egy intenzív, edzésekkel teli időszakra ahhoz, hogy újra maximális fordulaton pöröghessenek.

 

"Fenntartották a legmagasabb szintű edzettségüket és a szünetben is nagyobb erőbedobással készültek, mint ha mondjuk nyár lenne, úgyhogy nem számítunk arra, hogy nagy visszaesés jelentkezne a játékosok általános kondíciója és erőnléti állapota tekintetében."

 

"Jelen pillanatban arra készülünk, hogy egy rövid időszak fog majd rendelkezésünkre állni a közös edzésmunkához, talán három hét vagy valahogy így, mielőtt visszatérhetnénk."

 

Ez az időszak pozitívumot is hozott a klub életébe, ugyanis így Paul Pogba és Marcus Rashford is közelebb kerülhetett a visszatéréshez.

 

Pogba a Boxing Day óta nem állhatott csapata rendelkezésére úgy, hogy az egész szezonban is csak összesen nyolc meccsen volt bevethető, míg Rashford január közepén dőlt ki súlyos hátsérülése okán.

 

Annak a lehetősége kapcsán, hogy újra mindkettejükre számíthat a csapat, McKenna így folytatta:

"Igen, ez nagyszerű lenne. Természetesen esetükben két, hihetetlenül tehetséges játékosról beszélünk, akikre a szezon nagy részében nem számíthattunk."

 

"Luke (Shaw) és Anthony (Martial) a szezon első felében voltak sérültek, Scott (McTominay) esetében is volt probléma. Az egész szezonra elmondható, hogy szinte egyik mérkőzésre se készülhettünk a teljes keretünkkel."

 

"Ha el tudnánk jutni arra a pontra, hogy mindenki egészséges, akkor az bizonyos posztokon nagy versenyhelyzetet eredményezhetne, emellett pedig lehetőséget biztosítana a rotációra is, amelyre gyakran nem igazán volt lehetőségünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!