Butt megvédte a Van Gaal és Mourinho érákat

Csak egy "mítosz", hogy Louis van Gaal és José Mourinho nem tisztelte a Manchester United akadémiáján folyó munkát, állítja a klub felnőtt csapatának fejlődéséért felelős vezető, Nicky Butt.


Van Gaal és Mourinho is nagy nevű igazolásokkal operált az Old Traffordon - előbbi az akkor klubrekordnak számító 59.7 millió fontért szerződtette Angel Di Maria-t, míg utóbbi világrekordért szerezte meg Paul Pogbát - de olyan játékosoknak is debütálási lehetőséget biztosítottak, mint Marcus Rashford vagy Scott McTominay.

 

A Vörös Ördögök egykori kiváló középpályása, Nicky Butt korábbi szerepkörében, az akadémia vezetőjeként mindkét menedzser időszakában a klubnál dolgozott és úgy érzi, a páros mindkét tagja "kissé igazságtalan nyomás alatt" állt, amíg a manchesteriek kispadján ültek.

 

"Szerintem sok az igazságtalanság Van Gaal, Mourinho és bizonyos pontig David Moyes kapcsán, ugyanis egyikük se úgy érkezett meg a Man Unitedhez, hogy azt mondták, hogy mostantól minden úgy fog történni, ahogyan ők azt elképzelték, nem tisztelik a Man Unitedet" - kezdte Butt a MUTV által szervezett Group Chat című műsorban.

 

"Ez nem így volt. Soha nem fordult elő ilyen - az egy mítosz, hogy ők ilyet tettek volna."

 

"Mourinho briliáns volt velem szemben. Reggelinél minden egyes nap beszélgetett velem és a srácokról kérdezgetett. Néhány megbeszélést is tartott a fiúknak, amikor Portugáliába készültünk [Ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzésre], hogy elmondja, mire számíthatnak, stb."

 

Ole Gunnar Solskjaer edzőként való visszatérését követően megpróbált visszanyúlni a Sir Alex Ferguson idején meghonosított tradíciókhoz a Unitednél, amelyben nagy hangsúlyt kapott a saját nevelésű fiatalokba vetett bizalom.

 

 

Butt elárulta, nagyon jól érzi magát a Unitednél Solskjaer regnálása alatt, de megérti, hogy milyen nehézségekbe ütközött Van Gaal és Mourinho akkor, amikor a saját módszereiket akarták az egész klubon keresztül meghonosítani.

 

"Ha én, te, Ben [Thornley] és Maysie [David May] azt mondanánk, hogy 'gyerünk, dolgozzunk a Real Madridnál', akkor mi se ismernénk senkit" - tette hozzá.

 

"Mindannyian tudjuk, hogy a futballban rengeteg olyan ember létezik, aki megpróbál hátba döfni. Ha egy számodra ismeretlen környezetbe kerülsz, akkor nem nyitsz ajtót mindegyik Tomra, Dickre és Harry-re, mert nem tudod, hogy kik ezek az emberek és merre tartanak. Úgyhogy a történet mindkét oldalát meg lehet érteni."

 

"Természetesen nekem tetszik a mostani út, ahogyan tetszett az is, amikor játékosként itt voltam, de azért, mert ismertem mindenkit. Megbíztam a menzásokban, a takarítókban, mert 16 éves korom óta ismertem őket, úgyhogy egy buborékból nézhettük, amint 'menedzserek jönnek-mennek és lesokkolódtunk', de nem hiszem, hogy ez a megfelelő dolog, mert csak az ő helyükbe kellene képzelnünk magunkat és ha mi is olyan klubnál dolgoznánk, amelyet nem ismerünk, akkor teljesen más lenne a helyzetünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!