Andy Cole vese-kutatási alapot hoz létre

A korábbi United-játékos a betegségből való felépülése után segítene másokon.


A 48 éves legendánál 2015-ben diagnosztizáltak veseelégtelenséget, 3 évvel ezelőtt pedig életmenő vesetranszplantáción esett át. Jelenleg a koronavírus-világjárvány miatt teljes elszigeteltségben éli mindennapjait.

 

Cole segíteni szeretne sorstársain a saját nevét viselő alapon keresztül, összefogva a Kidney Research UK jótékonysági szervezettel. Célja a betegek jólétének támogatása és a veseátültetéssel kapcsolatos kutatások fejlesztése.

 

"Erős voltam fejben a pályán, de a legnehezebb harcot életem során a betegséggel kellett megvívnom" - mondta a 15-szörös angol válogatott.

 

"Nem akarom, hogy olyan kínokon essen át valaki, mint én. A mentális küzdelem nagyobb volt, mint a fizikai fájdalom. Az ember elméje a világon a legerősebb."

 

"Szeretnék javítani a vesebetegségben szenvedők és a transzplantáción átesettek életén. Ha tudok valakinek segíteni, akkor megteszem" - tette hozzá Cole.

 

"Arra kérném azokat, akiket megérintett a történetem, hogy támogassák az Alapot, hogy reményt nyújthassunk a betegeknek. Most még inkább szükségünk van erre, mint máskor."

 

 

Az Andy Cole Alap célkitűzése legalább 500 ezer font összegyűjtése a következő 3 évben, fókuszban a mentális egészség területével, amely különösen partvonalon kívülre szorult a vesekutatások terén.

 

Sandra Currie, a Kidney Research UK vezérigazgatója így fogalmazott:

 

"Nagyon jól tudjuk, hogy ez a kór a feje tetejére állítja az ember életét. Rendkívül ijesztő tud lenni."

 

"A dialízis fárasztó, az átültetett új szerv pedig sok kockázatot rejt magában, már ha egyáltalán elég szerencsés az illető, hogy donort találjanak neki."

 

"A veseelégtelenség nem csak a páciens, hanem család és a szerettek számára is megviselő."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!