Fernandes - a harcos, aki Iniestát másolná

Bruno Fernandes szerint az ellenállást nem tűrő hozzáállása "harcossá" teszi, és a Manchester United középpályása eltökélt, hogy továbbra is fejlessze játékát, amelyben példaképe a Barcelona legendája, Andres Iniesta.


Fernandes januári, 46.6 millió fontos Manchesterbe igazolása után szinte azonnal közönségkedvenccé vált az Old Traffordon, amelyre magyarázatot adhat például az is, hogy februárban azonnal a hónap legjobb játékosának választották a Premier League-ben.

 

A középpályás eddig 9 mérkőzésen három góllal és négy gólpasszal segítette a Vörös Ördögöket, de szerinte képességei tovább is fejlődhetnek a jövőben.

 

Amikor a Manchester United hivatalos weboldalának kérdezz-felelekjében játékának korábbi nagyságokhoz való hasonlítására kérték, Fernandes így felelt:

"Akinek kedveltem nézni a játékát és követtem minden mozzanatát, az nem más, mint Andres Iniesta, mert ő egyfajta keveréke volt a 8-as és a 10-es pozíciónak. Ez az a terület, amelyben szerintem még én is fejlődhetek, hogy miként kell vegyíteni ezt a két posztot."

 

"Ez a játékos típus nagyon szereti, ha nála van a labda, felvállalja a kockázatot, Iniesta pedig a világ egyik legjobbja volt ebben a tekintetben."

 

"Számomra mindmáig hihetetlen, hogy Iniesta hogyan fejezhette be karrierét Aranylabda nélkül. Úgy, hogy minden létező trófeát megnyert, ezt nehéz megértenem."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy melyik az a szó, amely a legjobban leírja játékosként, így folytatta:

"A harcos, ugyanis számomra minden mérkőzés egy csata. Úgy kell kimenned minden egyes mérkőzésen a pályára, hogy le kell győznöd az ellenfeledet."

 

"Mindezt a legnagyobb tisztelettel kell megtenned, ugyanis tisztelned kell az ellenfeledet, de szükség van arra, hogy legyőzd őket. Ha ezt te nem teszed, akkor ők fognak téged."

 

"Nem számít, hogy ki játszik a másik csapatban. Ha egy barát, mert vannak a Premier League-ben játszó barátaim, az sem érdekel. Abban a pillanatban én vagyok a létező legnagyobb ellenfelük."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!