Darmian: Rashford elérheti Mbappé szintjét

A Manchester United korábbi védője, Matteo Darmian szerint Marcus Rashfordban megvan a potenciál arra, hogy versenyezzen a Paris Saint-Germain sztárjával, Kylian Mbappéval az Aranylabdáért a közeljövőben.


A 22 éves játékos a Vörös Ördögök akadémiájának egyik sikertörténete, 2016-os berobbanása óta pedig a Premier League egyik legjobb támadójává nőtte ki magát.

 

Darmian - aki 2015-től 2019-ig állt a United szolgálatában - visszaemlékezett arra, hogy a fiatal Rashford milyen lenyűgöző is volt az első edzésén a felnőtt csapat carringtoni edzőközpontjában, és úgy gondolja, volt csapattársa elérheti a világbajnok Mbappé szintjét is.

 

"Még mindig élénken él bennem Marcus Rashford első edzése a felnőtt csapattal. Olyan, mintha tegnap lett volna" - mondta a The Guardiannak. "Rögtön arra gondoltam, hogy 'Wow, ez egy fantasztikus játékos'."

 

"Számos lenyűgöző dolgot csinált a kora ellenére, és az, hogy minden részletében fejlődni tudott, nagyon lenyűgözött. Ha úgy folytatja a munkát, ahogy eddig tette, akkor akár Aranylabdás is lehet. Ebben biztos vagyok."

 

 

"Ő nyűgözött le a leginkább az összes United játékos közül. Még mindig nagyon fiatal és tud még fejlődni. Úgy gondolom, hogy elérheti Kylian Mbappé szintjét is és hosszú évekig küzdhet még az Aranylabdáért."

 

A 30 éves játékos az elmúlt nyáron hagyta ott az Old Traffordot és írt alá egy négy éves szerződést a Serie A-ban szereplő Parmával, visszatérve szülőhazájába, Olaszországba, 4 évvel azután, hogy Angliába távozott. Ennek ellenére számos kellemes emléket őriz a Premier League-ről.

 

Darmian Ole Gunnar Solskjaer megérkezése óta partvonalon kívülre szorult, azonban a kevés játéklehetőség ellenére dicsérte a United menedzserét és támogatását fejezte ki aziránt, hogy visszavezesse a klubbot a korábbi dicsőséggel teli napokba.

 

 

"Csak jót tudok mondani Solskjaerről, higgy nekem" - mondta Darmian. "Egy hosszútávú szerződést adnék neki."

 

"Nagyon felkészült edző és a Manchester United most kezdte meg ezt a projektet és utazást, rengeteg fiatal angol játékossal, és folytatni is fogják azt. Az ember miatt, akit megismerhettem, nagyon remélem, hogy Solskjaer sikeres lesz a klubnál."

 

"Emlékszem mennyire érzelmekkel teli volt az első pályára lépésem a United színeiben. Úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek. Az Old Trafford fantasztikus, nem véletlenül hívják az Álmok Színházának."

 

"A bemutatkozásom tökéletesre sikerült, mert megvertük a Tottenhamet otthon és hallottam, ahogy a szurkolók a nevemet kántálják: csodálatos érzés volt. Nagyon büszke voltam magamra, de éreztem a terhet is, ami azzal jár, hogy a világ egyik legjobb klubjánál játszhatok. "


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!