Maguire: Rashford a legtehetségesebb csapattársam

Harry Maguire Unitedes és angol válogatottbeli csapattársát, Marcus Rashfordot dicsérte, aki szerinte a legtehetségesebb játékos, akivel valaha egy csapatban szerepelt, és hiszi, hogy a támadóra kivételes karrier vár.


Rashford 22 fellépése során 14 gólig jutott az idei szezonban, mielőtt januárban kettős stressztörést szenvedett volna a hátában.

 

Maguire Rashfordot varázslatos játékosként írta le, és úgy érzi, az egykori akadémiai játékos a jövő nagy vezérévé válhat.



"Azt gondolom, hogy minden klubnak szüksége van egy csapatkapitányra, akire támaszkodni lehet, de az is fontos, hogy több olyan tagja is legyen a keretnek, aki képes vezérként fellépni" – mondta Maguire a klub hivatalos podcast-jében.



"Mindig azon van, hogy a csapat rendelkezésére álljon. Szerintem mindenki megbizonyosodhatott már erről a pályán és azon kívül is, hiszen kiváló munkát végez a jótékonyság területén is, amit nagyszerű látni."



"A pályán, ahogy már említettem, lenyűgözött engem. Ő a legtehetségesebb játékos, akivel valaha együtt játszottam."

 



A csapat menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer már első Unitedes szezonjában Maguire kezébe adta a csapatkapitányi karszalagot, azt követően, hogy a védő világrekordnak számító összegért érkezett tavaly nyáron a Leicester gárdájától – korábban egy védőért sem adtak ki ennyi pénzt.



Maguire-re azóta mély benyomást tettek Rashford sportszakmai és emberi kvalitásai egyaránt. Mint elmondta, a koronavírus-járvány alatt folytatott jótékony akciói példázzák igazán a csatár remek vezetői képességeit.



"Mindig is nimbuszokban beszéltem Marcus-ról, amikor együtt voltam vele az angol válogatottban. Nem lehet rá elég pozitív jelzőt találni" – tette hozzá.



"Úgy gondolom, hogy egy kivételes karrier vár rá. Nem akarok túl nagy nyomást tenni a vállára, de hiszem, hogy egy csodálatos játékosa lesz a Manchester Unitednek, és már most is az."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!