Shaw: Greenwood lehet az új Van Persie

A fiatal csatár már kivívta helyét a felnőtt keretben és minden esély adott, hogy kulcsszereplővé válhasson az Old Traffordon a későbbiekben.


Luke Shaw, a Manchester United balhátvédje úgy véli, Mason Greenwoodnak minden képessége megvan ahhoz, hogy Robin van Persie nyomdokaiba léphessen.

 

Az angol utánpótlás-válogatott labdarúgó nagyon jó szezont fut idén, 12 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, míg 4-szer gólpasszt jegyzett 36 mérkőzésen, 20-szor a padról beszállva.

 

Shaw nagy csodálója a 18 éves tehetségnek, akiben rengeteg potenciált lát, és Sir Alex Ferguson utolsó, 2012/13-as idényében a bajnoki cím elhódításában oroszlánrészt vállaló Van Persie-hez hasonlítja őt.

 

"Nagyszerű éve van a felnőtteknél. Egy vérbeli csatárról van szó" – mondta Luke. "Annak ellenére, hogy nem mindig kap lehetőséget kezdőként, szépen termeli a gólokat és az asszisztokat is. Ilyen fiatalon az első szezonjában kitűnő számokat produkál."

 

"Még rengeteg tanulnivalója van, de ha továbbra is nap mint nap keményen dolgozik, akkor nem látok akadályt, hogy egy 'újabb' Van Persie-vel gazdagodjon a keret, aki szintén képes ontani a gólokat."

 

Greenwood egyik figyelemre méltó tulajdonsága, hogy mindkét lábát remekül használja, Shaw pedig védőként tisztában van azzal, hogy ez milyen kihívást jelent az ellenfél védői számára.

 

 

"Hihetetlen, mennyire jól bánik a labdával" – tette hozzá a 8-szoros válogatott.

 

"Az ifiben játszottam a Chelsea játékosával, Lewis Bakerrel szemben, ő is kétlábas."

 

"Talán ő és Mason a legjobbak ilyen tekintetben, akiket valaha láttam. A Southamptonnál Adam Lallana is képes volt hasonló módon kezelni a bőrt, de említhetném Ravel Morrisont is korábbról."

 

Greenwood szerdán csatlakozott csapattársaihoz, hogy a koronavírus miatti leállás óta először újra együtt edzhessenek.

 

A játékosok szakaszosan érkeztek a tréningre és csak kis csoportokban mozoghatnak, betartva a 'social distancing' szabályait.

 

A március óta felfüggesztett Premier League júniusban kaphat zöld utat, míg a Bundesliga már zárt kapuk mögött elstartolhatott a nagy európai bajnokságok közül elsőként.

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!