Ole: A LASK meccs segítségünkre lesz

Ole Gunnar Solskjaer szeretné, hogy ha játékosai a Manchester Unitednél felhasználnák a LASK elleni zárt kapus mérkőzésen aratott győzelmük emlékét, amikor újra tétmérkőzést fognak játszani Angliában.


A Vörös Ördögök hazai versenysorozatban március 8. óta nem léptek pályára, amikor Anthony Martial és Scott McTominay góljainak köszönhetően a szezonban harmadszor is le tudták győzni a Manchester City együttesét.

 

Négy nappal később Ausztriában volt jelenésük, ahol a futball koronavírus világjárvány okozta határozatlan idejű felfüggesztését megelőzően utolsó mérkőzésüket játszották - azonban már akkor is üres lelátók előtt.

 

A szokatlan körülmények ellenére a csapat meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő és az Európa-liga legjobb 16 csapata között rendezett odavágón 5-0-s magabiztos győzelmet arattak Linzben.

 

"Nehéz lesz" - válaszolta Solskjaer, amikor a Premier League zárt kapuk mögötti folytatásának lehetőségéről kérdezték.

 

"De a lezárásokat megelőzően már a LASK ellen is zárt kapuk mögött játszottunk és a fiúk fantasztikusan jól teljesítettek. Ennek ott kell majd lennie a fejükben a későbbiekben is. Képesek vagyunk hangulat nélkül is remekül játszani."

 

"Ezt magadban és a csapaton belül kell létrehozni."

 

"Lenyűgöző volt számomra, hogy mennyire koncentráltak tudtunk lenni azon a találkozón. A Főnök [Sir Alex Ferguson] mindig azt mondta, hogy 'koncentráltan, eltökéltséggel kell játszani'. A koncentráció egyértelműen megvolt, de a célunk elérésének vágya is."

 

 

A norvég menedzser elismerte, a Red Army nélkül játszani bármilyen helyzetben - legyen az hazai vagy idegenbeli mérkőzés - messze nem ideális és a szurkolók stadionokba való visszatérése egyértelműen olyan dolog számára és a játékosainak, amelyre már nagyon vágynak.

 

"Reményeim szerint ehhez nem kell hozzászoknunk!" - hangsúlyozta Ole.

 

"A futballt a szenvedélyes és izgatott szurkolók előtt kell játszani."

 

"Kilépve az Old Trafford gyepére és ott játszva, a szurkolóink minden egyes becsúszást nagyra értékelnek - ráadásul ha azt egy csatár mutatja be, az mindenki számára felemelő."

 

"Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk teljesíteni, mindenki, de amilyen gyorsan csak lehet és biztonságos, szeretném, ha a szurkolók visszatérhetnének."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!