Giggs elnyerte a Bilbao neves díját

A baszk klub a walesi legenda klubhűsége elismeréséül megválasztotta az idei év „One-Club Man” győztesének.


A díjat 2015-ben alapították, ami arra hivatott, hogy kiemelje azokat a játékosokat, akik egy klubnak szentelték pályafutásukat.

 

A bilbaói hagyományok szerint a csapat csak olyan labdarúgókat foglalkoztat, akik Baszkföldön (Spanyolország északi és Franciaország déli részének csücske) születtek vagy edződtek. Az együttes számos olyan sportolóval büszkélkedhet, akik a piros-fehér csíkosokon kívül máshol nem fordultak meg aktív korukban.

 

Giggs a 23 évet felölelő, 963 mérkőzést magában foglaló karrierje során tanúsított hűségével, elkötelezettségével, felelősségtudatával, valamint sportemberi magatartásával vívta ki a döntéshozók figyelmét.

 

Az első nyertes Matthew Le Tissier volt, aki a Southamptonban töltött 17 szezonja során mutatott elhivatottságának köszönhetően érdemelte ki az elismerést.

 

 

Őt követte Paolo Maldini (AC Milan), Sepp Maier (Bayern München), Carles Puyol (Barcelona), Malin Moström (Umea IK) és Billy McNeill (Celtic).

 

Az egykori szélső a tradícióknak megfelelően valószínűleg Bilbaóban veszi majd át a kitüntetést a közeljövőben, ha a körülmények megengedik.

 

A díjazott egy meccs félidejében a kezdőkörben a 'One-Club Man' létrehozója és egyben a csapat rekordere, Jose Angel Iribar és a klub akadémiájának legfiatalabb tagja társaságában emeli magasba a teljesítményét jutalmazó szobrocskát.

 

Giggs 2014-es visszavonulását követően Louis van Gaal segítőjeként dolgozott a Vörös Ördögöknél, jelenleg pedig a walesi válogatottat irányítja szövetségi kapitányként.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!