Elhunyt Tony Dunne

A Manchester United szomorúan tudatja, hogy 78 éves korában elhunyt a BEK-győztes bal bekk, Tony Dunne.


Az ír játékos a klub történelmének 8. legtöbbet szereplő labdarúgója, 535 alkalommal öltötte magára a Vörös Ördögök mezét.

 

Két gólt lőtt a Newcastle-nek és a West Bromnak, ám nevét azzal írta be a történelemkönyvekbe, amilyen kiváló munkát végzett a védelemben Sir Matt Busby nagyszerű csapatában a hatvanas évek alatt.

 

A Dublinban született védő 1960-ban érkezett a klubhoz a Shelbourne-től és a Burnley ellen mutatkozott be. Ez volt a kezdete egy csodás pályafutásnak az Old Traffordon, és kezdőként szerepelt a Leicester City elleni, 1963-as FA-kupa döntőn, megszerezve első érmét. A következő négy szezon alatt csak hat bajnokin nem szerepelt, sokat segített a Unitednek az 1965-ös és az 1967-es bajnoki cím megszerzésében.

 

 

Természetesen Dunne az 1968-as BEK sikerből is hatalmas részt vállalt, hisz nem csak a döntőben szerepelt, hanem a Wembley-ig vezető út során is.

 

1973-ban ingyen igazolhatott a Bolton Wanderers-hez, ahol később segédedző is lett.

 

Dunne 33 alkalommal szerepelt az ír válogatottban, 1969-ben az év sportolója is lett hazájában, ami ritka eset, hogy csapatjátékos nyerje meg. Nyilvánvalóan a klub legjobb bekkjei közé tartozik.

 

A Manchester United minden egyes tagja és nem kérdés, hogy sok ezer szurkoló őszinte részvétét nyilvánítja Dunne családja és barátai felé.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!