Rafael: Tolisso kitűnően illene a Unitedbe

A jobbhátvéd szerint remek igazolás lenne a francia a manchesteriek számára.


A 25 éves középpályást 2022-ig köti szerződése a Bayern München együtteséhez, akinek idei klubváltásáról számos pletyka terjeng, mivel nem tudott magának állandó helyet kicsikarni Hansi Flick csapatában.

 

A Lyontól 2017-ben 41 millió euróért cserébe érkezett Corentin Tolisso következő állomáshelyéül sokan az Old Traffordot jelölik meg.

 

Rafael a Ligue 1-ben együtt szerepelt a 2018-ban világbajnokságot nyerő labdarúgóval, akinek képességeit nagyra tartja, és szívesen látná őt Ole Gunnar Solskjaer kezei alatt dolgozni.

 

"Az egyik legjobb középpályás, akivel eddig együtt játszhattam. Illeszkedne a Manchester United játékrendszerébe. Remélem, ott fog kikötni" – tweetelte a brazil az üzlet esetleges megvalósulásáról felröppent híreket követően.

 

 

Tolisso 24 alkalommal lépett pályára idén a Bőrgatyásoknál, 3 gól és 5 assziszt áll a neve mellett, de mindössze 15-ször kapott lehetőséget kezdőként.

 

Németországi pályafutása nagyszerűen indult, majd a francia válogatottal a futballvilág trónjára is felülhetett a Luzsnyikiben, azonban még abban az évben keresztszalag-szakadást szenvedett. Nemrégiben elmondta, sérülése még eltökéltebbé tette, hogy bizonyítsa tudását a gyepen.

 

"Úgy gondolom, mentálisan érezhetően megváltoztam azóta, megerősítettek a történtek. Megváltoztatják az ember gondolkodását az ehhez hasonló szituációk" – nyilatkozta a 2-szeres Bundesliga-győztes még tavaly szeptemberben.

 

"Tisztában voltam vele, keményen kell dolgoznom, ha vissza akarok térni a legmagasabb szintre. Így kell folytatnom, hogy megtaláljam a régi formámat. Csak rajtam múlik, de egy kis idő kell ehhez."

 

"Sokat készültem a Bayernnel, megkaptam minden segítséget, de nekem kell tovább járnom a megkezdett utat."

 

Rafaeltől nem áll messze, hogy kifejtse véleményét a Vörös Ördögök transzferpolitikáját illetően, áprilisban hangot adott nemtetszésének, mikor a 'zsoldosoktól' kívánta óvni a klubot.

 

"Rengeteg időbe telt újra visszatalálni a megfelelő ösvényre. 2 év elég lett volna hozzá, de már 7. esztendeje húzódik a probléma. Ejtettünk néhány hibát, elkezdtünk nagy pénzekért igazolni játékosokat, akiknek kitömtük a zsebeiket. Nem értek egyet ennek az üzenetével" – említette a Da Silva ikrek sikeresebbnek mondható tagja.

 

"Csak azért, mert 150 millió fontot fizetnek ki valakiért, még nem biztos, hogy meg is tudják találni a helyét a csapatban. A játékos karakterétől függ minden. Volt néhány melléfogásunk, de bízom benne, hogy visszatérünk a hagyományokhoz."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!