Korai csapathírek a Tottenham meccs előtt

Várhatóan a Manchester United Tottenham Hotspur elleni mérkőzésén egy teljesen egészséges keret fog Ole Gunnar Solskjaer rendelkezésére állni péntek este.


A Vörös Ördögök hetek óta a péntek esti brit időszámítás szerint negyed kilences kezdőrúgásra készülnek, ami kulcsmérkőzés lesz a legjobb négy hely valamelyikének megszerzéséhez. Egy erőnléti-edzőmeccset követően pár barátságos mérkőzés is megrendezésre került az Old Traffordon múlt péntek délután a West Brom ellen.

 

Ezek a mérkőzések lehetővé tették, hogy a játékosok ismét formába lendülhessenek, ezzel pedig készen állhassanak a Jose Mourinho alakulata elleni mérkőzésre, ami az első szurkolók nélküli látogatásunk lesz a Tottenham Hotspur stadionjában.

 

 

Paul Pogba és Marcus Rashford minden bizonnyal bevetésre fognak kerülni, előbbi láb, utóbbi hátsérülését követően, miközben a középhátvéd, Eric Bailly is ismételten egészségesen küzd a csapatba kerülésért.

 

Andres Pereira remekül szerepelt a második West Brom elleni barátságos mérkőzésen, ahol kétszer is sikerült megrezgetnie a hálót, emellett pedig a középcsatárunk, Odion Ighalo is bevetésre kész, miután 2021 januárjáig meghosszabbításra került a kölcsönszerződése.

 

Mindezek mellett olyan sikeréhes fiatalok állnak az edző rendelkezésére, mint Teden Mengi, vagy James Garner, akik csatlakoztak a felnőtt csapat edzéseihez, ezzel is készülvén az egy hét múlva kezdődő dömpingidőszakra.

 

Ole elmondta, hogy fokozott körültekintéssel kell eljárni azokkal szemben, akik frissen tértek vissza a sérüléseikből, kiemelte ugyanakkor, hogy az engedélyezett öt felhasználható cserelehetőségre és a kilenc játékosra a padon ő is tekintettel lesz.

 

"Reméljük, hogy mindenki bevethető állapotban vág neki az első mérkőzésnek" - mondta a MUTV által készített exkluzív interjúban. "Volt egy kis kihagyásunk, úgyhogy senki nem várhatja, hogy azok a fiúk, akik egyébként is sokat hiányoztak, egy teljes mérkőzést végig bírjanak játszani. A szabályok most megváltoztak, öt játékost is be tudunk cserélni és kilencen fognak a padon ülni."

 

"Ez sokat tud segíteni a játékosoknak, mert ilyen hosszú kihagyás után nehézséget okozhat nekik egy teljes tétmérkőzés, úgyhogy figyelnünk kell a sérülésekre és az erőnlétre is. Nem mutathatunk rá egy játékosra és nem mondhatjuk azt, hogy 'te innentől minden meccsen, minden egyes percet végig fogsz játszani', mert lesznek olyan időszakok, amikor gyakran kell rotálnunk."

 

 

HÍREK A TOTTENHAM HÁZA TÁJÁRÓL

 

A mérkőzést fegyelmezetlenség miatt ki fogja hagyni Dele Alli, a Spurs támadó középpályása, akit egy meccses eltiltással sújtott az FA.

 

Négy olyan játékos is, aki a márciusi dátum esetén partvonalon kívül lett volna - így Moussa Sissoko, Steven Bergwijn, Heung-min Son és a sztárcsatár, Harry Kane - bevetésre került a Norwich City elleni pénteki barátságos mérkőzésen.

 

 

A francia hálóőr, Hugo Lloris is újra egészséges, Jose Mourinho pedig olyan fiataloknak is lehetőséget biztosított a Kanárik elleni mérkőzésen, mint Harvey White, Dennis Cirkin, és George Marsh. Egy másik izgalmas fiatal, az ír csatár, Troy Parrott sérülés miatt azonban kénytelen kihagyni a mérkőzést.

 

"Nagyon fontos volt a múlt heti mérkőzés, és az is, hogy úgy indulhassunk neki a hétnek, hogy nincs sérültünk, mert az első mérkőzéseken, még ha azok barátságosak is, mindig ott a rizikó arra, hogy történik egy sérülés" - mondta a Tottenham vezetőedzője a Spurs TV-nek a Norwich elleni mérkőzést követően.

 

Mind Ole, mind Mourinho további információkkal fognak szolgálni a hét második felében megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón a pénteki összecsapással kapcsolatban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tottenham Hotspur - Manchester United

Premier League 30. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!