Gomes maradásában reménykedik Solskjaer

A Manchester United menedzsere a koronavírus világjárvány okozta kényszerszünet utáni első hivatalos sajtótájékoztatóján friss információkkal szolgált Angel Gomes és Odion Ighalo jövője kapcsán.


A norvég menedzser csapatával először léphet majd pályára március 12. óta, amikor holnap este a Tottenham Hotspur vendégei lesznek a Premier League újraindulását követően.

 

Ennek apropóján jutott ideje arra is, hogy válaszoljon újságírók kérdéseire Angel Gomes, akivel éppen szerződés hosszabbítási tárgyalásban áll a klub, és Odion Ighalo kapcsán is, akinek kölcsönszerződését nemrég hosszabbították meg 2021 januárjáig.

 

"Angel egy top, top srác, akit már nagyon sok éve a klubunknál tudhatunk" - kezdte Ole.

 

"Új szerződést ajánlottunk neki, amelyet reményeink szerint elfogad. Ha nem, akkor minden jót kívánunk neki a jövőre nézve. Remélhetőleg, az információim alapján, már nem állunk messze a megoldástól, de ha mégse sikerül megtalálni, akkor a legjobbakat kívánjuk számára."

 

Gomes ebben a szezonban hat alkalommal jutott játéklehetőséghez a felnőtt csapatban, azonban a január 11-i, Norwich City ellen 4-0-ra megnyert bajnoki utolsó 10 percére történt becserélése óta nem volt a pályán.

 

Ighalo eközben korábbi, május végéig szóló kölcsönszerződése okán úgy volt, hogy visszatér Kínába a kínai Super League szezon kezdetére.

 

 

Azonban a 31 éves nigériai támadó annyira jó benyomást tett mindenkire - első három mérkőzésén kezdőként egyaránt eredményes volt - hogy a klub lépéseket kezdeményezett annak érdekében, hogy legalább a kitolódott 2019/20-as szezon végéig Manchesterben maradhasson.

 

Ez olyannyira jól sikerült, hogy a Shanghai Greenland Shenhua együttesével történt megállapodás alapján 2021. január 30-ig az Old Traffordon maradhat, ez a végkifejlet pedig igencsak elégedettséggel tölti el Solskjaert.

 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy Odion velünk maradhat" - tette hozzá.

 

"Jó együttműködést sikerült kialakítanunk a klubjával [Shanghai Shenhua], Odion pedig a megérkezése óta nagy hatást tudott gyakorolni a csapatra, szóval nagyon elégedettek vagyunk."

 

"Ő egy másik, további dimenziót tud hozni a játékunkba elöl. Gólvágó, amit pedig az öltözőben és a pályán tesz a csapatért az nagyszerű. Remélem ott fogja folytatni és befejezni a szezont, ahol abbahagyta."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!