McTominay: Kellemes teher nyomja Ole vállait

Scott McTominay úgy hiszi, hogy aki nem küzd keményen azért, hogy kezdőként léphessen pályára a Manchester Unitedben, az pályán kívül marad.


A sajátnevelésű játékos keményen edzett a kényszerszünet alatt is, amivel sikerült visszaszereznie a fittségét és tettre késznek tűnik, nehéz döntés elé állítva ezzel Ole Gunnar Solskjaert a kezdő 11 kiválasztásában a péntek esti Tottenham Hotspur elleni mérkőzésre.

 

Nemanja Matic, Fred, Paul Pogba és Bruno Fernandes személyében hatalmas merítési lehetőséggel rendelkezik a United a középpálya tekintetében, miközben McTominay egyértelműen kijelentette, hogy rég túl van a bokasérülésén, ami a szezon elején az oldalvonal mellé száműzte. A játékos a mérkőzések felfüggesztése előtt egy csodálatos góllal tért vissza a manchesteri derbire az Old Traffordon, és elkötelezett aziránt, hogy az újraindulás első kezdő tizenegyében szerepet kapjon Jose Mourinho csapata ellen.

 

 

"Készen állok" - mondta a fővárosi túrát megelőzően. "Semmi kétségem nincs magamban."

 

"Mikor sérült voltam sem voltak kétségeim. Hogy őszinte legyen, teljesen el is felejtkeztem róla. [Nem gondoltam rá] akkor sem amikor a City és a LASK ellen léptünk pályára. Egyértelműen magam mögött hagytam. Már arra sem emlékszem, hogy milyen volt sérültnek lenni annak idején."

 

"Visszatekintve hosszú időt hagytam ki, de most nagyon jó számomra, hogy verseny van a csapaton belül. Ezt akarjuk mindannyian. Mindannyiunknak küzdenie kell, mert ha nem teszed, partvonalon kívül kerülsz."

 

"Ez része az egésznek" - tette hozzá. "Az edző dolga, hogy kiválassza azt a csapatot, amit a legjobbnak érez, és biztos vagyok benne, hogy így fog tenni."

 

"Számos lehetőség és játékos közül tud választani. Egyértelmű, hogy egy kellemes teher egy edzőnek, ha olyan játékosok állnak a rendelkezésére, akik egészségesek, egytől egyig minden nap küzdenek a helyükért az edzéseken, és versenyhelyzet van a védőktől kezdve a középpályásokon át a csatárokig. Szóval ez nagyon fontos."

 

"Mély kerettel rendelkezünk és mindenkinek készen kell állnia."

 

McTominay különösen keményen dolgozott a karantén időszaka alatt, kimagasló eredményeket elérve az 5 km-es sprintjeinél, mindvégig a határait feszegetve.

 

 

"Nem változott a mentalitásom" - emelte ki. "Akár közös, akár egyéni edzésről van szó, mind mentálisan, mind fizikálisan rendben kell tartanod magad, hogy a visszatérésnél pályára léphess."

 

"Élveztem a sprinteket a korlátozások alatt. Jesse [Lingard], Andreas [Pereira] és én mindannyian remek futók vagyunk hosszútávon, de az edzés egyértelműen sok mindent megváltoztatott. Idővel az öt kilométeres távokat azért futod, mert élvezed, de aztán elkezdődik a valódi edzés - rövid, intenzív szakaszok, sprint, és munka a helyváltoztatáson és a fürgeségen. Mindenkinek erre van szüksége a visszatéréskor. Szóval az eleje egyfajta szórakozás volt, de most visszatértünk a komolyabb dolgokhoz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!