Fortune a United menedzsere lenne

A Manchester United egykori játékosa, Quinton Fortune célul tűzte ki maga elé, hogy egy napon a klub menedzsere legyen.


A korábbi dél-afrikai válogatott középpályás, aki egykoron csapattársa volt a jelenleg a csapat kispadján ülő Ole Gunnar Solskjaernak is az Old Traffordon, a United U23-as csapatának edzőjeként dolgozik egy éve. Játékosként 1999 és 2006 között hét szezont húzott le a Vörös Ördögök mezében, a jövőben pedig szeretné, ha elvállalhatná a legfontosabb feladatot is az Álmok Színházában.

 

"Valamilyen okból kifolyólag tegnap elgondolkodtam erről a kérdésről és az első ami az eszembe jutott az volt, hogy szeretnék a Manchester United menedzsere lenni" - kezdte Fortune a Manchester United Podcastnak.

 

"Ez az álmom. Most nemrég az U23-asokkal kezdtem el dolgozni, ahol rengeteget tanulok és ezt szeretném a lehető legnagyobb mértékben folytatni is, mert manapság rengeteg minden változik a menedzserkedés területén."

 

"Nézd, lehetséges hogy el kell mennem máshova és ott tanulni illetve menedzserré válni. De az álmom, a legfőbb álmom az, hogy visszatérjek és a Manchester United menedzsere lehessek. A legmagasabb szintet szeretném elérni."

 

 

Az angol futball 92 profi csapatát tömörítő Football League-ben csak négy színes bőrű menedzser dolgozik jelenleg, a Tottenham jelenleg a Newcastle-ben játszó védője, Danny Rose pedig nemrég meg is kérdőjelezte, hogy a színes bőrű menedzserek miért nem kapnak több lehetőséget a legmagasabb szinten történő munkához.

 

"Én a képességeim alapján akarok kiérdemelni egy munkát" - tette hozzá a 43 éves Fortune.

 

"Azt akarom, hogy minden esetben a karakterem és az alapján ítéljenek meg, hogy mit tudok hozni egy csapat életébe, ne a bőrszínem alapján."

 

"Ha megnézzük a futballpályákat szerte a világon, akkor rengeteg színes bőrű játékost látunk, de miért nincsen ugyanennyire sok színes bőrű menedzser is? Nem tudom ennek az okát. Szerintem ha túl mélyre ásnék ebben a kérdésben, akkor az akadályozná a jelenlegi gondolkodásmódom folytatását."

 

"Szeretem azt gondolni, hogy ha olyan keményen dolgozok, amennyire csak tudok, minden szükséges képesítést megszerzek és megfelelően felkészítem magamat, akkor nem lehet akadály, amely megállíthat. Kerüljön bevezetésre bármilyen rendszer, nagyszerű, de ettől függetlenül én ugyanúgy tenni fogom a dolgomat és keményen fogok dolgozni."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!