Exkluzív interjú a menedzserrel: Készen állunk

Ole Gunnar Solskjaer biztatónak látta a Manchester United Tottenham elleni teljesítményét múlt héten pénteken, szerda este azonban három pontot vár el a csapattól a Sheffield United ellen.


A norvég egy, a klubnak adott exkluzív interjú keretében fejezte ki örömét Scott McTominay új szerződése iránt, valamint arról is beszélt, hogy a cserék és a hőmérséklet is döntők lehetnek Chris Wilder együttese ellen.

 

A menedzser arról is beszélt, hogy hogyan lehet megteremteni azt a pillanatot, ami döntő lehet a top 4 eléréséhez, valamint azoknak a szurkolóknak is üzent, akik először a klub életében sajnos nem tudják élőben megtekinteni a hazai bajnoki mérkőzést az Old Traffordon. Mindenkinek kellemes szórakozást kívánunk az alábbiak olvasása során...

 

 

Először is Ole, ma érkezett a hír, hogy Scott aláírta az új, hosszú távú szerződését, ezzel is mutatva, milyen fontos játékos is ő a klub számára...

"Igen, nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült Scotty-t magunkhoz láncolni 2025-ig. Hosszú ideje a klub részese, és tudja milyen nagy munka a csúcsra felérni. Egész idő alatt rengeteget fejlődött, és jelenleg is fejlődik. Fantasztikusan teljesít mióta megérkeztem a csapathoz. Top, alázatos játékos, aki mindig tanulni akar, és akinek a vezetői képességei is megvannak."

 

 

Szerdán a Sheffield United elleni összecsapás következik. Volt lehetőséged visszanézni a pénteki mérkőzést most, hogy a lecsendesült a helyzet? Ugyan azok a gondolataid vannak, mint a mérkőzés lefújásakor, vagy van bármi amiből tanulni lehetett a mérkőzést visszanézve?

"Megnéztük a mérkőzést, levontuk a következtetéseket, és úgy gondolom, hogy boldogok lehetünk a teljesítményünkkel. Soha nem vagyunk elégedettek, ha nem nyerünk mérkőzést, azonban most helyzeteket dolgoztunk ki és mi voltunk közelebb a győzelem megszerzéséhez. Nem sok olyan pillanata volt a mérkőzésnek, mikor nagy nyomás alá voltunk helyezve. Persze egy kis időbe telt, míg megfelelő fordulatszámon pörögtünk, - amire három hónap kihagyás után számíthatsz is - ennek ellenére néhány megoldás remek volt, ahogy pár egyéni teljesítmény is. Szóval csalódottak vagyunk az egy ponttal, de most már csak a Sheffield Unitedre koncentrálunk, köszöntve Ollie Norwoodot - egy másik fiunkat, aki remekül teljesít jelenleg, és boldogok, valamint büszkék vagyunk arra, amilyen karriert maga mögött tudhat. Ennek ellenére biztosra kell mennünk, hogy ne élvezhesse a visszatérését."

 

A péntek estét követően mindenki egészséges maradt? Mindenki rendben van?

"Igen. Nincsenek további sérültjeink. Szerintem mindannyiuknak sikerült lehoznia épségben a mérkőzést. A végére néhányan elfáradtak, de újabb 90 perc van a lábunkban, úgyhogy készen állunk az újabb párharcra."

 

 

Körülbelül 27 fokban kerül sor a kezdőrúgásra, ami az Old Traffordon biztosan rekord. Döntő lehet ez a mérkőzés szempontjából?

"Úgy gondolom, hogy lehetséges. Talán az első ivószünet hasznos lehet, mert én ugyan úgy látom, hogy ezek megtörik ugyan a mérkőzés menetét, de ebben a hőségben fontos lehet a játékosok számára. De igen, hat, vagy hét órakor nem normális, hogy ilyen meleg van Manchesterben! Szerintem ismét öt cserét láthatunk majd pályára lépni, akik a mérkőzés végén frissen tudnak majd beszállni."

 

A keret erőssége egyértelműen megmutatkozott pénteken. A cserék, mint Nemanja, Mason és Paul egyértelmű különbséget jelentettek. A következő kezdő 11 jelölésnél ott vannak ezek a teljesítmények a fejedben, mikor három-négy naponta játszotok mérkőzéseket?

"Igen, erős keretem van. Két remek kezdő tizenegyet raktunk pályára a barátságos mérkőzéseken és az egymás elleni mérkőzéseken egyaránt és vannak olyan játékosok, akik ennek ellenére nem tudtak még pályára lépni. Úgyhogy a keret erős, és amikor a mérkőzés az utolsó 15-20 percében ismét nyitottá válik friss lábakra van szükséged, akik különbséget tudnak jelenteni, nekünk pedig egyértelműen megvannak azok a játékosaink, akik képesek voltak hatást gyakorolni a játékra a Spurs elleni mérkőzésen is, amikor pályára léptek."

 

Úgy gondolom, hogy figyelemreméltó volt, hogy lényegében mindenki a 95. percig hajtott pénteken. Elégedett lehetsz a csapat erőnlétével, mert úgy tűnt, hogy egy csapat esélyes a győzelemre azon az estén.

"Igen, egyértelműen, talán volt egy helyzetünk a vége felé is. Ahogy mondtam, a játék nyitottá vált egy kissé, és mint edző néha szűkebben védekező hátsó alakzatokat akarsz látni. Ennek ellenére hajtanunk kellett a győzelemért, aminek hatására a játék olyanná vált, mintha oda-vissza adogatná egymásnak a labdát a két csapat, de megvannak a játékosaink a megfelelő gyorsasággal, erővel, akik remekül használták ki az üres területeket. Ami az erőnlétet illeti, a srácok nagyon keményen dolgoztak az elmúlt három, vagy négy hétben, de akkor is, amikor nem voltunk egymással napi kapcsolatban. Nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkájukkal."

 

Chris Wilder egyértelműen nem volt boldog a visszatéréssel. Összességében mit gondolsz a Bramall Lane-n nyújtott teljesítményükről?

"Remek szezonjuk volt eddig. Általában nem szeretek sokat beszélni az ellenfélről, de meg kell adnod az elismerést, ha az kijár. Volt pár remek eredményük, és Chris fantasztikus munkát végez a játékosokkal és a klubbal egyaránt. A mi szempontunkból az, hogy Dean Henderson ott lehet, hogy ilyen fejlődést járhat be és ilyen remekül teljesít számukra nagyon boldoggá tesz, de Chris helyi csapatának sikere miatt is boldog vagyok. Hatalmas Sheff United szurkoló, úgyhogy ez nagyon sokat jelent neki."

 

Az a 3-3-as döntetlen novemberben hajmeresztő volt, nemde? Milyen emlékeket őrzöl arról a mérkőzésről?

"Igen, az pont egy olyan mérkőzés volt, ahol egy-egy pillanatban megmutathattuk, mire is vagyunk képesek. Azokban a 10-15 percekben a második félidőben elképesztőek voltunk, majd ők is megmutatták, hogy milyen nehéz is ellenük játszani. Nehéz őket megtörni, jók rögzített szituációkból, erősek, remek erőnléti állapotban vannak, jól szervezettek, és a szurkolók is mögöttük állnak. A Bramall Lane egy nehéz terep, ha egy olyan napon futsz velük össze, mint mi azon a mérkőzésen. De bárhol, ahol a Man United pályára lép egy kupadöntővel ér fel a hazai szurkolóknak. Úgyhogy egy lenyűgöző mérkőzés volt. Kár, hogy nem tarthattuk magunknál a három pontot."

 

 

Nyolc mérkőzés maradt hátra, Ole. Amikor ránézel a tabellára és látod, hogy milyen szoros a mezőny - például sem a Chelsea, sem a Wolves, sem a Sheffield nem fog már idegenben játszani - mondhatjuk azt, hogy egy győzelmi sorozat kötelező?

"Természetesen mérkőzéseket akarunk nyerni, mert ha egymás után képes vagy két-három mérkőzést megnyerni, az adni fog egy olyan momentumot, amivel kialakíthatsz egy távolságot a riválisoktól. Egyelőre a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Megnyerni a következő mérkőzést, és az azt követőt. Úgyhogy ha egy mérkőzés van előtted, úgy gondolom hogy erre kell, hogy koncentrálj. Egy mini bajnokság ez, egy mini szezon, és nem szabad hosszú távra gondolkodni."

 

Ismét hazai pályán az Old Traffordon. Egyértelmű, hogy nem lesz ugyanaz, mint eddig, de jó érzés egy üres stadion ellenére is kivonulni a gyepre, nemde?

"Mindig jó pályára lépni az Old Traffordon, de hiányozni fognak a szurkolók. Mindig azt mondom, hogy alig várom, hogy visszatérjenek. Mikor utoljára együtt voltunk, az a Man City ellen volt, és arra mindenki emlékezni fog egy ideig. Nemsokára ismét láthatjuk egymást, a holtidőben pedig mindent megteszünk azért, hogy pontokat szerezzünk, továbbá biztos vagyok benne hogy ők is tartani fogják magukat a szabályokhoz, és otthonról támogatnak minket."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!