Solskjaer: Ezért tartjuk nagyra Ighalot

Ole Gunnar Solskjaer kihangsúlyozta, hogy Odion Ighalo mennyire kulcsfigurájává vált a Manchester Unitednek januárban kötött kölcsönszerződése óta.


A nigériai játékos nagy tudatossággal és lelkesedéssel játszott a szombati, 2-1-es győzelemmel zárult FA-kupa negyeddöntőben, és részt vállalt Harry Maguire győztes találatában is.

 

Ighalo ötödik gólja volt ez a Vörös Ördögök színeiben, mindössze négy kezdőként játszott mérkőzése során - a 31 éves játékos fontos tagja volt a csapatnak, amely márciusban 3-0-s győzelmet aratott a Derby County együttese felett az FA-kupa ötödik fordulójában.

 

Az egykori Watford csatár betalált a Club Brugge és a LASK ellen is az Európa-ligában, és Solskjaer képességeit dicsérte a Carrow Roadon felhangzott végső sípszó után.

 

 

"Nagyon fontos, fontos számomra, keményen dolgoztunk ennek érdekében, és Odion tudja, mennyire sokra tartjuk őt az öltözőben és azon kívül" - mondta Ole újságíróknak a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, mikor a középcsatár kölcsönszerződésének meghosszabbításáról kérdezték.

 

"Gólszerző, egy lesipuskás, erős, és meg kell tudnunk játszani a labdákkal. Ezt a második pillanatban megmutatta mikor Paul [Pogba] megtalálta."

 

Miután Solskjaer nyolc változtatást hajtott végre a csapatban, amely legyőzte a Sheffield Unitedet, Ighalo feladata volt a vezetés megszerzése és a labda megtartása Jesse Lingard, Juan Mata és Bruno Fernandes számára.

 

A feladatot végrehajtotta, mikor Luke Shaw labdáját, melyet Juan Mata felé rúgott, a kapuba juttatta az 51. percben. Ighalo a kapu felé fordult, és a jobb lábával Tim Krul fölött beemelte a labdát.

 

Solskjaer elismerését fejezte ki a nigériai bátorságáért, ahogyan a Unitedet előnybe juttatta.

 

"Egy szemmel folyamatosan a labdát figyeli" - folytatta Ole.

 

"Valószínűleg az egyik szemével a kapust figyeli, hogyan járhat túl az eszén, a másikkal pedig a védőket, akik pedig az övén akarnak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!