Solskjaer: Itt az ideje, hogy a United trófeákat nyerjen

Harry Maguire ráadásban szerzett győztes góljával a Norwich ellen, a Manchester United újabb rekordot állított be, ugyanis 30. alkalommal került be az FA-kupa elődöntőjébe.


Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United továbbjutásában az FA-kupa elődöntőjébe döntő jelentősége volt a csapat győztes mentalitását illető fejlesztésének.

 

Az Unitednek komolyan küzdenie kellett a Premier League alsó házában tanyázó csapat ellen, mivel Odion Ighalo ötödik gólját negyedik kezdőkénti pályára lépésekor Todd Cantwell távoli lövésével kiegyenlítette.

 

 

Timm Klose-t a 89. percben kiállították egy Ighalo elleni szabálytalanság miatt. Ezután a United Tim Krul makacs ellenállásába ütközött a ráadás alatt, ám a norwichi kapus eszén mégis sikerült túl járni, amikor Harry Maguire reagált a leggyorsabban egy labdára és megszerezte csapatának a győzelmet a 118. percben.

 

United lett az első csapat, aki kivívta a helyét a legjobb négy között, és két győzelemmel a Wembley-ben biztosítja aVörös Ördögök első trófeáját Solskjaer alatt.

 

"Az elődöntőkben vagyunk, és nagyon örülünk ennek" - mondta Solskjaer a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Tavaly eljutottunk a negyeddöntőbe és vesztettünk a Wolves ellen. Most legalább újra az elődöntőben vagyunk a Wembley-ben."

 

"Fontos, hogy ez a csapat megnyerje első trófeáját vagy bejusson az első döntőjébe. Ez elősegíti a győztes mentalitást, mert el kell kezdenünk nyerni a trófeákat."

 

A United kapitánya és a meccs győztes góljának szerzője, Maguire ragyogó értékelést kapott késői hősiessége után a Carrow Roadon.

 

Maguire a Manchester United volt kapitányától, Roy Keane-től óriási kritikát kapott a múlt heti, Tottenham elleni 1-1-es döntetlen után, ám Solskjaer nem is lehetett volna büszkébb a középső védőre.

 

"Harry csodálatos a klubhoz érkezése óta, vezetői képességei láthatók, ő segít nekünk az építkezésben" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Azt hiszem, ma minden egyes fejpárbajt és minden egyes kihívást megnyert, így nagyon elégedett vagyok Harry-vel."

 

Maguire erőfeszítései a második gólját eredményezték ebben a szezonban, az elsőt januárban szerezte egy 25 yardos lövés után a Tranmere ellen.

 

A Vörös Ördögök edzője hozzátette: "A két gól, két különböző gól, és talán két olyan gól, amire nem számíthattunk tőle - egyet a felső sarokba lőtt 30 yardból, aztán egy igazi lesipuskás gól."

 

 

Solskjaer szép szavakkal beszélt Ighaloról is, aki minden kezdőként játszott United mérkőzésén legalább egyszer a hálóba talált.

 

"Odion tudja, mennyire értékelik őt az öltözőben, azon kívül, és természetesen a pályán is" - mondta Solskjaer." „Gólszerző, egy lesipuskás, erős, és meg kell tudnunk játszani a labdákkal, mert ő megszerzi a győztes gólt."

 

"Jól teljesít, és ez lehetőséget ad nekem a társaival (Marcus Rashford, Anthony Martial és Mason Greenwood) a rotációra, ezáltal pihenhetnek és minden mérkőzésen frissek lehetnek."


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!