Solskjaer reakciója a Brighton elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer játékosai "önbizalmát és minőségét" dicsérte, miután Mason Greenwood és Bruno Fernandes (2) góljaival a Manchester United emlékezetes estét produkált Dél-Angliában és 3-0-ra legyőzték a Brighton & Hove Albiont.


Önbizalom és minőség

"Oh, én igen nagyra értékelem ezt a teljesítményt. A legjobb szó rá a fantasztikus. A fiúk tele voltak önbizalommal és igazán minőségi játékot produkáltak. Néhol igazán kivételes dolgokat láttam tőlük. Mindig nehéz a Brighton ellen játszani, Graham csapatai jól tartják meg a labdát, de mi nagyon jól nyomás alá helyeztük őket a támadóalakzatunkkal - Anthony, Marcus, Mason és Bruno intenzíven és nagy akarással végezték a dolgukat. A mérkőzés előtt beszéltünk arról, hogy milyen szándékaink legyenek a labdával és anélkül, és amikor nálunk volt, akkor megpróbáltunk helyzetet kidolgozni, amelyekből sikerült fantasztikus gólokat szereznünk."

 

Egészséges, mint a makk

"A játékosok fittek. Volt egy egyeztetésünk, közvetlenül a karanténidőszak előtt, azt illetően, hogy miként folytassuk a munkát és ott megígértük egymásnak, hogy mindannyian nagyon jó erőnléti állapotban fogunk visszatérni és bevetésre készen fogunk állni, mert tudtuk, hogy még rengeteg mindenért harcban leszünk. Szerintem ez be is vált. Elvégezték a feladataikat és egy széles keretből dolgozhatunk. Természetesen nagyszerű dolog, hogy rotálhatok, de Bruno, Luke és Harry 120 percet játszottak pár nappal ezelőtt és ők is remekeltek, szóval ez fantasztikus."

 

A Bruno hatás

"Tudtuk, hogy volt a pályán egy vezér, egy győztes, és azt is tudtuk, hogy nekünk szükségünk volt egy ilyen játékosra. Nagy elismerést érdemel a klub azért, hogy ez az üzlet létrejött. Nem volt könnyű, mert természetesen a Sporting Lisszabon nem akarta eladni a legjobb játékosát, de mióta hozzánk került fantasztikusan teljesít. A második gólja egy pontrúgás remek levédekezéséből indult és mi tudtuk, hogy meg van ahhoz a sebességünk, hogy villámgyors kontrát vezessünk. Pazar passzt adott Nemanja, hajszálpontos volt a beadás Masontől, Bruno pedig fantasztikusan fejezte be, úgyhogy nagyon, de nagyon boldog vagyok mindegyik gólunk okán."

 

 

Mason remekül fejlődik

"Fantasztikusan játszott. Ő egy különleges srác és tudjuk, hogy ha felnéz és megcélozza a kaput, akkor életveszélyes, de kiváló volt a labdatartása, a mezőny- és összjátéka is. Én is nagyon büszke lennék egy ilyen gólra.  Megvannak a különböző fogásai arra, hogyan szlalomozzon ki-be és ugyanolyan jó a jobb, mint a bal lábával. Remek játékossá fejlődik, aki egy igazi befejezés specialista. Különleges érzéke van a tizenhatos környékén való mozgásokhoz és az egyik legjobb azok közül ebben a tekintetben, akiket valaha is láttam."

 

Csapatként támadtunk és védekeztünk

"Az előrejátékunk minőségéből és intenzitásából látható volt, hogy mire építkezünk. Fontos a letámadás és az alakzatunk. Magasan elkezdjük a letámadást, emellett a hátsó alakzatunk nagyon összeszokott, David de Gea pedig parádés védéseket mutatott be. Ebből kifolyólag számos ok húzódik meg a kapott gól nélkül lehozott mérkőzés mögött, de ha őszinték akarunk lenni, akkor ez minden csapatnál így van. Formában kell lenni ahhoz, hogy jó intenzitással tudj kezdeni, a védekezésünk pedig nagyszerűen működött. Mi 11 emberrel támadunk és ugyanennyivel védekezünk. A védekezésünk a támadószekciótól indul."

 

Tele a keret mérkőzést eldönteni képes játékosokkal

"Szerintem nagyon fontos, hogy olyan játékosokkal rendelkezz, akik képesek megrázni magukat. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a góljaink többségét Marcus és Anthony szerezték - 19-19 ebben a szezonban - de jött Bruno és fantasztikusan teljesít, Mason is elkezdte csendben termelni a találatokat és azt is tudjuk, hogy Paultól is várhatunk még néhányat. Szerintem ma Scottie [McTominay] is közel járt az eredményességhez, Dan [James] is, de Odion is jól teljesített a beállása után. Fontos, hogy mi nem csak egy ember vállára támaszkodunk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ruud van Nistelrooy 50-60 gólokat szerzett, ahogyan Cristiano [Ronaldo] is, de mindig arról voltunk ismertek, hogy több mérkőzést eldönteni képes játékosunk van."

 

Jó csapat vagyunk

"Nem érdekel az, hogy bárkinek is üzenjünk bármit is. Én tudom, hogy jó csapat vagyunk. Mi erre a mérkőzésre koncentráltunk, most pedig már a következő, szombati Bournemouth elleni bajnoki van a fókuszunkban, amelyre regenerálódnunk kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!