Schmeichel: De Gea megérdemli, hogy megdöntse a rekordomat

Peter Schmeichel David de Geát dicsérte a Manchester United iránti hűsége miatt és úgy hiszi, hogy még számos év áll a spanyol előtt az Old Traffordon.


David a Bournemouth elleni szombati mérkőzéssel 398. alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök mezében - ugyanannyiszor, ahányszor a Dán Óriás a Unitedes karrierje során. Ez azt jelenti, hogy amennyiben David pályára lép az Aston Villa ellen csütörtökön, azzal megdönti Schmeichel rekordját.
 

 

Ezzel egyidejűleg az elsőszámú kapusunk a második helyet szerzi meg a mindenkori legtöbb pályára lépés vonatkozásában, ami a United kapusokat illeti, - csupán Alex Stepney (539 meccs) rendelkezik jobb számokkal - továbbá a Vörös Ördögöket legtöbbször képviselő (nem Nagy-Britanniából, vagy Írországból származó) tengerentúli játékossá is válik.

 

 

Mikor a csúcsát megdöntő játékosról kérdezték, Schmeichel úgy fogalmazott, hogy De Gea csodás szolgálatot tett a Vörös Ördögöknek.
 

"Mind ez idáig remekül szerepelt, semmi kétség efelől" - mondta Peter a MUTV Group Chat című műsorában.
 

"A modernkori Manchester United történetének legnehezebb időszaka alatt is kitartott a csapat mellett. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, ő pedig mindvégig a legjobb játékosunk volt. Semmi kétség efelől. Öt évből négyszer nyerte meg 'Az Év Játékosa' díjat. Ez leírja a klubnál nyújtott teljesítményének alakulását is."


A Tottenham elleni döntetlent követően számos kritikát kapott a hálóőrünk, de Schmeichel továbbra is támogatja a 29 éves játékost.

 

 

"Könnyű csak a kapusra húzni a vizes lepedőt, de én nem fogom ezt tenni" - mondta.

 

"Próbálom felhívni arra a figyelmet, hogy minden kapusnak szüksége van arra, hogy megfelelően védve legyen a társak által. Semmi kétség afelől, hogy a csapat épp az ellenkezőjét játssza, mint amikor nagyon védekező felfogásban léptek pályára, és azt hinnéd, hogy az akkor kidolgozott helyzetek sokkal jobban illettek David képességeihez."

 

"Azok a védések, amiket láthattunk, olyan helyzetekből jöttek, amikor a csapat védekező felfogásban játszott. Most, mikor sokat támadunk, az ellenfél csatárainak lehetősége válik egy az egy elleni szituációk kialakítására. Kvázi kontratámadás alakul ki. Ilyen típusú gólokat kapunk mostanában."

 

"Egy kis idő kell neki, míg alkalmazkodik az új játékstílusunkhoz. Ha egy olyan kapus vagy, aki végig nyomás alatt volt az elmúlt három, vagy négy évben, aztán hirtelen ez megszűnik, akkor egy picit változtatni kell a játékodon. Új módszereket kell találnod, hogy fenntartsd a koncentrációd, hogy együtt élj a játékkal. Mindenkinek alkalmazkodnia kell, és ez nála sincs másként."

 

"David az első számú kapusunk, aki egyébként még mindig fiatal" - mondta.

 

"Akár további 10 évig is még a csapatot erősítheti. Támogassuk. Bátorítanunk kell azt, aki nálunk van, mert tudjuk, hogy mennyire jó."

 

A Group Chatben folytatott beszélgetés során a skandináv arról is beszélt, hogy véleménye szerint mi tesz egy kapust világklasszissá.

 

"Alapvetően az a filozófiám a kapusokról, hogy lehetetlenség megmondani, hogy közülük ki a legjobb a világon" - mondta.

 

"Meg kell nézned a csapatot, amiben szerepelnek és azt, hogy milyen stílusban játszanak."



"Mindig a két manchesteri kapust hozom példának. A Man City sokat birtokolja a labdát, így olyan kapusra van szükségük, aki távol tartózkodik a kapujától, hogy meg tudjon birkózni bármilyen labdával, ami a saját térfelükre érkezik. Emellett olyan játékosnak kell lennie, aki akár a tizenhatoson kívülről is képes megkezdeni a játék felépítését."

 

 

"Ha megcseréled őket, szerinted Ederson jó kapus lett volna egy olyan játékstílusban, amit Jose Mourinho alatt játszottunk? Nem hiszem. Más típusú kapus, és David sem lenne képes azt a játékot játszani, mint amit Ederson."


"Komolyan hiszek benne, hogy a kapusnak illeszkednie kell a csapat játékstílusához. Ami engem illet, utáltam, mikor nyomás alatt vagyok. Ha olyan csapatok ellen játszottunk, ami a saját tizenhatosunkon belül tartott minket, - és ez nem történt meg sokszor - az a lehető legrosszabb volt nekem. Egyszerűen nem ez volt az erősségem. Nem volt a képességeim között."

 

"Azt viszont szerettem, mikor támadtunk és hirtelen kellett megküzdenem valamilyen feladattal. Szerettem, mikor kontratámadásokkal kellett megbirkóznom. Az egy fantasztikus időszak volt nekem, de azalatt a négy-öt év alatt, mikor nagy nyomás alá voltunk helyezve, nem lettem volna jó kapus. Egyszerűen nem szeretem azt a helyzetet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!