Ole: De Gea bizonyította a kritikusok tévedését

Ole Gunnar Solskjaer a csütörtöki, Aston Villa elleni bajnoki mérkőzés előtt dicsérte David de Gea-t a munkabírásáért és a benne lévő tűzért.


Amennyiben a spanyol portás pályára lép holnap Birminghamben, úgy az lesz 399. tétmérkőzése a Vörös Ördögök színeiben, amellyel ő lesz a történelemben a klubot második legtöbb alkalommal képviselő kapus, a listavezető Alex Stepney mögött.

 

David a Villa ellen megelőzné a United történetének egyik legendás alakját, Peter Schmeichelt ebben a rangsorban, ezzel pedig ő lenne a legtöbb mérkőzéssel rendelkező tengerentúli (Egyesült Királyságon és Írországon kívüli) játékos is.

 

Emiatt nem meglepő, hogy a norvég menedzsert szerdai hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján első számú kapusáról kérdezték, Ole pedig elmondta, hogy David rugalmassága és alkalmazkodóképessége az első néhány Old Traffordon töltött évében sokat segített neki abban, hogy mára ennyire jó játékossá váljon.

 

"Fantasztikus szezonokat produkált már itt, a következő pedig már a 10. lesz számára Manchesterben" - kezdte Solskjaer.

 

"Szerintem bizonyította, hogy [az egykori kapusedző] Eric Steele-nek igaza volt, amikor hittek benne. Angliai pályafutása elején kemény időszaka volt a helyi futball fizikális mivolta okán, de számomra ő a világ legjobb kapusa az elmúlt 9-10 évben."

 

"Ennyire közelről látva dolgozni feltűnik, hogy még mindig tanulni akar és nagyon keményen dolgozik. Richard [Hartis] és Craig [Mawson] edzői stábba való megérkezésével sikerült újra tüzet ébreszteni Davidban, az edzéseken pedig mindenkinél nagyobb erőfeszítéssel dolgozik."

 

 

Egy Villa Parkban aratott győzelemmel a United egy pontra felzárkózhatna a jelenleg negyedik helyezett Leicester City-hez képest, miután kedden este a Rókák 1-1-es döntetlent értek el az Arsenal ellen az Emiratesben.

 

Miután a manchesteriek a zárófordulóban Brendan Rodgers tanítványaival csapnak majd össze, ennek értelmében ha mindegyik hátralévő mérkőzésüket megnyernék, akkor mindenképpen garantált lenne számukra a Bajnokok Ligája indulást érő helyek elérése.

 

"Soha nem lehet tudni előre, hogy mi fog történni" - tette hozzá Ole.

 

"Még számos mérkőzésünk hátra van. Mindig csak a következőre, aztán az utána jövőre koncentrálunk, de ha mindegyiket sikerül megnyernünk, akkor ott leszünk a top 4-ben."

 

"Nem bízhatunk más csapatok segítségében, magunknak kell kiharcolni ezt. Csapatként fel kell ehhez nőnünk, ezt tudva pedig a következő szezonban már egészen más kihívás elé állíthatjuk a jelenleg még előttünk lévő csapatokat."

 

A Vörös Ördögök előtt az a cél is lebeghet a Villa elleni összecsapáson, hogy tovább tudják nyújtani minden sorozatot figyelembe véve 16 mérkőzéses veretlenségi sorozatukat.

 

"Futballistaként tudod, hogy az önbizalom nem olyan dolog, amit ha akarsz, akkor kivehetsz a hűtőszekrényből."

 

"A mindennapos edzéseken kell megszerezned, de az eredmények azok, amelyek számítanak. A legutóbbi 16 meccsünkön veretlenek vagyunk, ami több magabiztosságot kölcsönöz nekünk, de 16 mérkőzés még közel sem az a szám, ahonnan egy Manchester United ne tudna továbblépni."

 

"Úgyhogy ha a megfelelő dolgokra koncentrálunk, akkor ezt a sorozatot tovább is képesek lehetünk nyújtani. Mindig a következő feladatnak szabad csak a szemünk előtt lebegnie, aztán az azután következőnek, majd így tovább és hirtelen össze is jön újabb 16 meccs. Eddig is ezt tettük és remélhetőleg ezért folytatni tudjuk, amit elkezdtünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!