Greenwood nem úszta meg a Soton meccset

Ole Gunnar Solskjaer külön kitért a Manchester United parádés formájában lévő támadója, Mason Greenwood állapotára a csütörtök esti, Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzés előtt.


Megerősítésre került, hogy a 18 éves saját nevelés bokája feldagadt a hétközi, Southampton elleni meccset követően, ahol Oriol Romeu sokkoló belépője teljes mértékben megtorlatlan maradt a játékvezető részéről.

 

Mivel egy fontos mérkőzésen szeretett volna csapata segítségére lenni, ezért Greenwood fájdalma ellenére is a pályán maradt és csak a 84. percben állt be a helyére csereként Daniel James.

 

Solskjaer bosszús volt Romeu "szerelése" okán és újságírók kérdésére hétfőn este elmondta, az ő bokája biztos, hogy egy hónapra lesérült volna egy ilyen belépőtől.

 

Szerencsére a fiatalság és az energia Greenwood mellett szól ebben a szituációban, de az utóbbi hetekben kiváló termelékenységű támadó nem úszta meg sértetlenül az esetet.

 

"A lehető legtöbb időt szeretném biztosítani Luke [Shaw] számára - Mason és az ő bokája is fel van dagadva" - kezdte Solskjaer.

 

"Minden rendelkezésemre álló lehetőségemmel azon leszek, hogy a lehető legtovább regenerálódhassanak. Brandon [Williams] rendben lesz, van egy vágás a szeme alatt. A kérdés az, hogy lát-e rendesen... ma reggel még természetesen nem edzettünk, de remélhetőleg ketten, talán hárman is velünk lehetnek közülük."

 

 

A Greenwooddal szembeni szabálytalanság kapcsán így folytatta:

"A pillanat hevében tovább akart játszani és vitte előre az adrenalin, de aztán a reakció sem marad el ilyen esetben. A mérkőzés után is elmondtam, hogy a sok évnyi játékot követően a bokáim már nem a legerősebbek. De természetesen Mason folytatta a játékot és szerintem a játékvezetőnek egyértelműen szankcionálnia, vagy vizsgálnia kellett volna ezt az esetet."

 

Greenwood a Premier League szezonjának június 19-én kezdődött újraindítása óta az összes bajnokin szerepelt, a legutóbbi öt mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként és ez idő alatt lenyűgöző mennyiségű, szám szerint négy gólt szerzett.

 

Ezekkel már 16 gólnál tart a szezon során minden sorozatot figyelembe véve és összesítésben csak öt találattal marad el a házi gólkirályi címet jelen pillanatban megosztva birtokló Anthony Martial-Marcus Rashford párostól, így a trió összesen 58 gólt szerzett már.

 

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy Masonnek a Crystal Palace ellen lesz-e lehetősége újra növelni góljai számát a Selhurst Parkban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League 36. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!