Ole sajtótájékoztatója a holnapi meccs előtt

Solskjaer megtartotta a 2019/20-as idény utolsó hazai bajnokija előtti „kérdezz-feleleket”.


Először kezdjük a West Hammel és David Moyes-szal. Úgy tűnik, sikerül elkerülniük a kiesést.

„Nem vagyok teljesen képben, hogyan ítélik meg mások Davidet, szerintem fantasztikus munkát végez. Mióta visszatértek a kényszerszünetből, láthatóan sokat fejlődtek. David remek menedzser. Nehéz este vár ránk ellenük. Nagyszerű győzelmeket arattak a Norwich, a Watford és a Chelsea ellen is. Így már biztos pozíciót tudhatnak magukénak, szép munkát tettek le az asztalra.”

 

Ami Önöket illeti, ha sikerrel túljutnak a West Hamen és a Leicesteren, akkor az egyedüli veretlen együttesnek mondhatnák el magukat a leállás utáni időszakot nézve. Ez már önmagában egy jó eredménynek számít, tekintve azt, hogy ilyen sűrű egymásutánban jönnek a mérkőzések?

„Eddig nagyon jól teljesítettünk az újraindulás óta, de jelenleg csak egy találkozóra koncentrálok. Ha vereség nélkül sikerül végeznünk, az azt jelentené, hogy ott leszünk a Bajnokok Ligájában. Most minden szem a West Ham-meccsre szegeződik. Tisztában vagyunk vele, milyen veszélyeket hordoznak magukban, és hogy milyen kiválóan játszottak mostanában. Csak rájuk kell figyelnünk.”

 

Hogy van Eric Bailly a fejsérülése után, illetve lesz-e más, aki kényszerűségből fog hiányozni?

„Eric Londonban maradt további vizsgálatokra, tegnap nem találkoztam vele. Betartja az ilyenkor követendő protokollt. Nem hiszem, hogy bevethető lesz erre az összecsapásra.”

 

Akkor tehát mindenki más fit? Sokat beszélt a mentális erőről, hogy egy United-játékosnak mennyire is szüksége van erre. Hogyan reagált David a visszaesésére?

„Szerintem Eric-en kívül mindenki rendben lesz, nem maradtak sérültek a múlt hétről. Össze kell tartanunk, és erősnek maradnunk. Két fellépésünk lesz még, jó esélyt teremtettünk magunknak.”

 

 

Mennyire viselte meg Davidet a hétvégi bakija?

"Ez a tájékoztató nem róla szól. Az utolsó fordulókkal kell foglalkoznunk. David erős annyira fejben, hogy tudja, mi a dolga a másnapi edzésen, hogy felkészüljön az adott megmérettetésre."

 

Kritikus pontja ő a csapatnak. Megértem, hogy nem akar róla beszélni, de eközben mindenki más…

„Az Ön munkája erről szól. Viszont az én feladatom, hogy felkészítsem a fiúkat a Kalapácsosok ellen. Csak erre összpontosítok, egyénekről nem kívánok nyilatkozni. Senkit nem szeretnék plusz teher alá helyezni."

 

Min kíván javítani a Wembley-ben látottakhoz képest?

„Ha veszítesz, az fájdalmas és csalódást keltő. De tovább kell lépni a következő kihívásra. Egy vereség nem a világ vége – az FA-kupa végét jelentette, de semmi sem változott, folytatjuk a munkát. Veszítettünk már rangadókat ezelőtt is, amiken sikerült túl lendülnünk, most is ez a feladatunk.”

 

Mennyire fontos a BL-szereplés az együttes, az Ön, a játékosok, az esetleges új igazolások és a klub pénzügyi stabilitása számára?

„Mindig ott szeretne lenni az ember a legjobbak között, a legnagyobb csapatok ellen mérkőzni. Ez önmagában vonzó tényező, de a Manchester United e nélkül is elég kecsegtető. Úgy gondolom, mindenki láthatja, hogy fényes jövő felé haladunk. A mi kezünkben van a sorsunk. Arról nem szeretnék beszélni, hogy financiálisan mennyit jelent, vagy mennyire vonzza a játékosokat a torna. Csak is az elkövetkezendő végjáték a fontos.”

 

Utoljára januárban kaptak ki – azóta rengeteg minden változott. A játékosok erősebbek mentálisan, illetve elszántabbak, mint akkor?

„Szerintem az egész szezon folyamán egyre feljebb léptünk. Az érkezők, mint Odion, Bruno, és a visszatérő Paul, valamint Marcus sokat lendített a játékunkon. Jobbak vagyunk csapatként, veszélyesebbek és ötletesebbek. A puding próbája az evés, meglátjuk, szerdán mire lesznek képesek.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!