Kire lesz szüksége a Unitednak nyáron?

A SkySports elemzői megvizsgálták, hogy több más klub mellett a Manchester Unitednak milyen erősítésekre lehet szüksége a nyár folyamán....


Milyen posztokon van szüksége játékosokra a Manchester Unitednak?

 

A Manchester United Jack Grealish iránti érdeklődése lanyhult, Ole Gunnar Solskjaer pedig inkább a fő nyári kiszemeltre koncentrál - Jadon Sanchora. Most úgy néz ki, hogy nem valószínű, hogy a United megpróbálja leigazolni Grealish-t ebben az átigazolási ablakban, annak ellenére sem, hogy Solskjaer nagy rajongója az Aston Villa csapatkapitányának.

 

Mindeközben a United célkeresztjébe Sancho került, akiről szélsőként úgy hiszik, hogy jobban illik a csapatba. Egyértelmű, hogy Sancho hajlik arra, hogy áttegye a székhelyét az Old Traffordra, azonban a Dortmund 100 millió fonton felüli összegre taksálja a játékos árát.

 

 

Erling Haaland januári leigazolásának elmulasztásával Ed Woodward hajlandó további összegeket áldozni egy újabb csatárra annak ellenére is, hogy Mason Greenwood fejlődése végett már nincs akkora nyomás az ügyvezető igazgatón.

 

A United emellett erősíteni szándékozik belső védő és támadó középpályás poszton is, hogy elkerüljék azt, hogy túlságosan Bruno Fernandesre és Paul Pogbára támaszkodjanak.

 

Mit mondanak a számok a Manchester Unitedről?

 

David de Geával kapcsolatosan merült fel néhány kérdőjel a temérdek hibáját követően, de a United még így is a harmadik legkevesebb gólt kapta a bajnokságban és a negyedik helyen vannak a kapott gól nélküli mérkőzések tekintetében.

 

A Manchester United nem veszített mérkőzést a Premier League-ben, mióta Fernandest januárban leigazolták 47 millió fontért, és a portugál válogatott a kényszerszünetet követően is gyorsan fel tudta venni a ritmust.

 

Ebben az időszakban Ole Gunnar Solskjaer is megtalálta az általa preferált kezdő 11-et, és öt egymást követő mérkőzésen egyetlen változtatást sem eszközölt, ami egy olyan sorozat, amire utoljára 27 éve volt példa a klubnál.

 

 

A menedzser véleménye

 

Ole Gunnar Solskjaer beszélt az átigazolási ablakkal kapcsolatos reményeiről is: "A klub tudja, hogy szerintem mire van szükségünk, és megpróbáljuk őket megszerezni. Meglátjuk hogyan sikerül. Úgy gondolom megmutattuk, hogy ez a csapat sikeres lesz." 

 

"David mentálisan elég erős ahhoz, hogy tudja, hogy az egyetlen feladata a mérkőzéseket követően az, hogy jól szerepeljen az azt követő edzéseken és készen álljon a hátralévő mérkőzésekre. Össze fogunk tartani" - mondta David de Geáról.

 

 

Mire van szüksége a Man Utd-nak? Sky Sports elemzés

 

A Sky Sports riportere, Gary Neville a következőek mondta: "Nem gondolom, hogy ez a Manchester United így jelen pillanatban bajnoki esélyes a következő szezonban. További erősítésekre van szükség, méghozzá a megfelelő erősítésekre. Szerintem Olenak kell három, vagy négy belőlük, még mielőtt csak belegondolna a harmadik, vagy második helyezésbe."

 

"Egyáltalán nem a támadó, vagy középpályás hármassal vannak fenntartásaim, inkább a keret mélységétől és a tehetség mögött meghúzódó formahanyatlástól tartok. Amikor azt mondom, hogy a Manchester Unitednak szüksége van egy vérbeli támadóra, az nem jelenti azt, hogy el kéne adniuk Anthony Martialt. Azért van szükségük még egy középső támadóra, mert a Manchester Unitednak két, vagy három nagyszerű támadóra van szüksége. Ugyanígy két, vagy három nagyszerű szélső is kell. Nem csak egy minden pozícióra."

 

"...A kezdő 11 rendben van, de a keretnek négy, vagy öt további játékosra van szüksége. A Manchester United legutoljára Jose Mourinhoval végzett a top 3-ban, és akkor 170 millió fontot költöttek el a nyáron. A Unitednak megint a zsebébe kell nyúlnia, de ezúttal okosan kell azt tennie. Mind a keretet, mind a csapatot fejleszteni kell. Első és legfontosabb, hogy fejlődjön a kezdő tizenegy."

 

Paul Merson, Sky Sports riporter véleménye: "Nem hiszem, hogy szükségük van Jadon Sanchora 90, vagy 100 millió fontért - egy újabb belső védő kell, jobban mondva talán két belső védő, akik tudják Harry Maguire-t is helyettesíteni."

 

"Talán szükségük lesz egy csatárra is, nem hiszem, hogy képes vagy megnyerni a bajnokságot úgy, hogy elől Anthony Martial játszik - még akkor sem, ha most remekül játszott és gólokat lőtt. De honnan szerzel csatárt? A világ összes klubja akar egyet. Ha megvan rá a pénzük, én rámennék Harry Kane-re 120 millió fontért. Ha őt megszerzik egy belső védővel egyetemben, az erős felhozatal lenne a következő Premier League szezonban."

 

James Cooper, a Sky Sports News munkatársának a véleménye: "Nem kérdés, hogy Jadon Sancho az első számú kiszemeltjük... Ennek ellenére nagyon nehéz és bonyolult lesz őt megszerezni, szerintem egy bonyolult felépítésű üzlet várható. Ennek ellenére nem hiszem, hogy a Manchester United a Borussia Dortmund ölébe fog tenni egy 100 millió fontos csekket."

 

 

"Szerintem egy tartalék belső védőt is keresnek, - az olyanok, mint Chris Smalling, Marcos Rojo vagy Phil Jones nem azok, akiket Ole keres erre a pozícióra - továbbá ideálisan talán egy támadó középpályást is, aki megfelelő pótléka lehet Bruno Fernandesnek, vagy Paul Pogbának."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!