Feljutottak az U23-asok

A Manchester United U23-as csapata feljutott a Premier League 2 első osztályába.


Neil Wood ifjú Vörös Ördögei egy mérkőzéssel kevesebbet játszva második helyen álltak 3 pontos lemaradással a West Ham United mögött, és kilenc ponttal előzték meg a harmadik West Bromot, amikor a koronavírus világjárvány okán félbeszakadt a szezon.

 

A Premier League-nél úgy döntöttek, hogy a végső helyezésekről a pont/mérkőzés mutató alapján fognak határozni, amely értelmében a United a West Ham mögött másodikként, play-off nélkül jutott fel a tartalékok bajnokságának legfelső osztályába.

 

A feljutásnak köszönhetően a következő szezonbeli csapatnak lesz módja megmérettetni magát versenyhelyzetben, ugyanis az U19-esek révén az Ifjúsági Bajnokok Ligájában is érdekeltek lesznek.

 

 

A 20019/20-as szezon csapata jobbára az U19-es korosztályból, vagy még annál is fiatalabbak közül került ki, ugyanis az idősebb játékosoknak lehetőséget biztosított a klub, hogy kölcsönben máshol gyűjtsenek tapasztalatot felnőtt szinten.

 

Természetes, hogy a Unitednél a győztes mentalitás fiatalokba való plántálása kulcsfontosságú, Wood és játékosai pedig elismerést érdemelnek a koronavírust megelőző időszakban nyújtott teljesítményükért. Mindazonáltal ezen a szinten a fiatalok szempontjából elsődlegesen az egyéni fejlődés a legfontosabb.

 

Az első osztály bajnoka a Chelsea lett, míg a Wolves kiesett. A másodosztályba feljutott a Burnley, a Crystal Palace és a Leeds United, így ott 14, míg az első osztályban 13 csapat fog egymással küzdeni.

 

A Premier League International Cup, Premier League Cup és az U18-as Premier League Cup esetében nem hirdettek végső győztest, ám az Ifjúsági FA-kupa kapcsán még nem született döntés.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!