Ole óvatosságra inti játékosait

Ole Gunnar Solskjaer a hétfői, FC København elleni Európa-liga negyeddöntő előtt figyelmeztette a keretet, kihangsúlyozva, hogy bármilyen önelégültség megalázó zakóhoz vezethet a kupasorozatban.


A Vörös Ördögök vasárnap érkeztek meg Németországba, hogy részt vegyenek az ott megrendezésre kerülő mini tornán. Az újságírók arról kérdezték a norvégot, hogy hogyan tervezi a klub lekötni a játékosok idejét a kontinensen történő tartózkodás alatt.

 

Ole azonban rögtön elvetette a kérdést, hangsúlyozva, hogy a keret és az edzői stáb is csak a negyeddöntőre koncentrál jelenleg.

 

 

"Majd akkor megyünk át a hídon, ha ott vagyunk" - mondta a triplázó hős. "Természetesen megvannak a terveink, de egyelőre számomra csak ez a meccs van a szemem előtt. Nem gondolkodhatsz túlságosan előre. Ez egy kieséses sorozat. Ha nem teljesítesz megfelelően, mehetsz haza."

 

"Ha továbbjutsz, akkor van néhány napod a következő mérkőzés előtt. Jelen pillanatban azonban nincs semmilyen problémánk."

 

Solskjaer kisagyában talán a legutóbbi FCK elleni mérkőzésünk emlékei bújtak meg - akik egyben tizenháromszoros dán bajnokok is: 2006. novemberében már láthattuk az Oléval, Wayne Rooneyval és Cristiano Ronaldóval felálló Manchester Unitedet ellenük kikapni 1-0-ra a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

Annak ellenére, hogy papíron az elődöntőben a Wolves, vagy a Sevilla ellen lépnénk pályára, Ole kizárólag a skandináv ellenfél képességeire kívánt összpontosítani, akiket régi barátja, Stale Solbakken vezet.

 

"Tisztában vagyok vele, hogy Stale egy klubot épített fel, és azt is tudom, hogy mik a terveik" - hangsúlyozta a főnök. "Természetesen játszottam már ellenük, mikor a Moldét irányítottam. Hosszú ideje ismerem Stale-t, a Københavnnak pedig remek történelme van az európai kupasorozatok tekintetében."

 

"Stale együttese remek egyéniségekkel és játékosokkal rendelkezik. Fiatal támadókkal rendelkeznek, hárommal is, hogy pontos legyek, valamint tapasztalt játékosaik vannak a középpályán és a védelemben is. A legnagyobb erényük azonban a csapatmunka, és az a rendezettség, ami Stale csapataira mindig is jellemző volt."

 

 

Solskajer hosszan részletezte az ellenfél edzőjével való kapcsolatát a tegnapi (vasárnapi) mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy lebecsülje az ellenfelet a kölni mérkőzés alatt.

 

"Nagyon jó játékos karrier áll mögötte" - emlékezett vissza a 47 éves szakember. "Amikor a Moldénál voltam, mindig ő volt az, akire nagyon odafigyeltünk, - ha ellenük játszottunk - hogy megállíthassuk őt. Ő egy kreatív középpályás."

 

"Aztán mind ez idáig fantasztikus edzői pályafutás áll mögötte. Városi csapatában kezdte karrierjét, a HamKamban, aztán két időszakot is szerepelt a København kispadján. Volt Németországban is, ráadásul itt Kölnben is. A Championshipben is szerepelt a Wolvesszal.

 

"Hozzám hasonlóan megvoltak a hullámhegyei és völgyei, de mindig feltornázta magát. Egy örökséget hagy hátra a Københavnnál. Először vannak negyeddöntőben, úgyhogy ez egy szintlépés neki is. Mikor a pro licenc megszerzésére készültem, akkor én is a Københavnhoz mentem tanulni, úgyhogy nagyon kedves volt tőle, hogy beengedett hozzájuk. Akkor kikaptak a Chelsea ellen, úgyhogy remélem, hogy ez alkalommal ellenünk is veszítenek majd!"

 

 

A United úgy vág neki a Köln Stadionnak, hogy a legutóbbi 23 mérkőzésük során csupán egyszer vesztettek, Ole azonban szerény maradt, mikor a csapat formajavulásáról kérdezték.

 

"23-ból egy az túl sok!" - szabadkozott, egy olyan meccs előtt, ami nemcsak, hogy továbbnyújthatja ezt a rekordot, de két meccs távolságra helyezné a Vörös Ördögöket attól, hogy a klublegenda megszerezze az első címét menedzserként.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - FC Kobenhavn

Európa-liga negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!