Solskjaer reakciója a København elleni továbbjutásra

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United megérdemelten jutott tovább hétfőn este az Európa-liga elődöntőjébe.


Jól kiérdemelt győzelem

"Minden sorozatot figyelembe véve ez már a harmadik alkalom ebben a szezonban, hogy egy kupasorozatban sikerül eljutnunk az elődöntőkig. Örömömre szolgál a továbbjutás, de azt is gondolom, hogy megérdemelten nyertünk ma este. A kapusuk fantasztikus volt - igazából egészen hihetetlen - de több alkalommal kapufát lőttünk és volt néhány ellenünk szóló VAR ítélet is. Akár alakulhatott volna úgy is ez az este, hogy tizenegyes párbaj dönt a továbbjutó kilétéről, mert nekik is voltak lehetőségeik. Azt talán nem mondhatom, hogy voltak kaput eltaláló lövéseik, mert nem hiszem, hogy Sergionak akár csak egyetlen védést is be kellett mutatnia. Oda kellett érnünk blokkolni és jól kellett védekeznünk. Nagyon megnehezítették a dolgunkat. Szükségünk volt minden erőfeszítésünkre és szerencsére most van hat napunk a következő feladatunkig. A plusz egy nap extra felkészülési idő az ellenfelünkhöz képest a segítségünkre lesz."

 

A türelem erény

"Egy jó és szervezett csapat volt az ellenfelünk. Nyomást gyakoroltak ránk és egyértelműen rendelkeztek előre elgondolt elképzelésekkel a játékukat tekintve. Voltak olyan pontok, ahol nekünk ugrottak és letámadtak minket. Természetesen az első félidőben volt egy hatalmas ziccerük, amikor Fred labdavesztését igyekeztek kihasználni. De jól megmentették a helyzetet a fiúk. Előre tudtam, hogy nehéz lesz őket feltörni. Minden a türelemről és arról szólt, hogy ne hibázzunk. Nem szabadott olyan helyzeteket biztosítani számukra, amelyekért nem küzdöttek meg. Nyilván engedni kellett az ő játékukat is, de mi is tudtuk, hogy lesznek helyzeteink. Anthony, Marcus, Bruno, Mason és Paul minden egyes mérkőzésen mindig kidolgoznak helyzeteket."

 

Küzdelem a forrósággal

"Nagyon meleg van. A játékosaink többsége a Leicester City elleni bajnoki óta nem lépett pályára, így szükségük volt egy jó erőpróbára. Szerintem jól szerepeltek. A legfontosabb dolog az, hogy továbbjutottunk - ez az egyetlen, ami számít, de tényleg."

 

 

Hosszúra nyúlt mérkőzés 

"Talán szükségünk volt rá [a hosszabbításra]. A rendes játékidő végéhez közeledve úgy éreztük, hogy gólt szerezhetünk, de ettől még nem fogunk fejvesztve támadni, kinyílni és lehetőséget adni a kontratámadásokhoz. Az volt az érzésünk, hogy egy újabb fél órás időszak alatt több lehetőségünk lesz helyzetek kidolgozására és néhány gól megszerzésére."

 

Bruno büntető végrehajtásai

"Tudja, hogy a kapusok kivárnak vele szemben mielőtt elrugaszkodnának. Ő mindkét oldalra gyakorolja a végrehajtást. Sokkal jobb százalékban értékesíti őket, mint tettem azt én."

 

Elődöntős ellenfelek

"Egyértelműen két nagyon jó csapattal kerülhetünk össze. A Wolverhamptonról mindent tudunk. A Molde edzőjeként kerültem már szembe a Sevillaval a legjobb 16 között, úgyhogy szeretnék azért is visszavágni nekik és ezért nem bánom, ha őket kapjuk. Már várjuk a következő mérkőzést és most hátra dőlve nézhetjük meg holnap [kedden] a Wolves és a Sevilla összecsapását."

 

Döntő a célkeresztben

"Meg kell hogy tegyük a következő lépést. Ez a csapat szempontjából is egy továbblépési pont. Most ez a kihívás számukra. Rendben, elértünk három elődöntőt a szezonban, de nem csak ennyire közel akarunk kerülni a kupák megszerzéséhez. Ott akarunk lenni a döntőben, amit meg is akarunk nyerni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!