Hivatalossá vált Chong kölcsönadása

A Manchester United akadémiáján pallérozódott szélső, Tahith Chong felnőtt szinten gyűjthet értékes tapasztalatokat a következő szezonban, miután kölcsönben a Werder Bremen együtteséhez igazolt.


A tehetséges korosztályos válogatott játékos a teljes 2020/21-es idényt Németországban tölti majd és egy hónap múlva a bemutatkozására is sor kerülhet, amikor szeptember 18-án elrajtol a Bundesliga új szezonja.

 

Chong, aki Curacao szülöttje, de hat alkalommal a holland U21-es válogatottban is pályára lépett már, 2019 januárjában mutatkozhatott be felnőtt szinten a Vörös Ördögök színeiben Ole Gunnar Solskjaer bizalmának köszönhetően, amikor egy Reading elleni FA-kupa mérkőzésen állt be csereként.

 

Az ilyen pillanatok segítették abban az U23-as csapat oszlopos tagját, hogy 2019 májusában elnyerje a klub berkeiben nagy elismerésnek számító Denzil Haroun Év Tartalék Játékosa-díjat, mindössze 12 hónappal azután, hogy kiérdemelte a Jimmy Murphy Év Akadémiai Játékosa elismerést.

 

 

Chong eddig 16 tétmérkőzésen képviselhette a Unitedet, legutóbb a LASK ellen 2-1-re megnyert Európa-liga nyolcaddöntő visszavágón az Old Traffordon, augusztus elején.

 

Ez lesz a támadó felfogású játékos első időszaka távol Manchestertől, de abban reménykedhet, hogy Andreas Pereira és Jesse Lingard példájához hasonlóan ő is sikeresen, tapasztalatokkal felvértezve térhet majd vissza az Álmok Színházába.

 

A Unitednél mindenki sok sikert kíván Tahith-nak a következő szezonra.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!