A görög bíróság alaposnak találta Maguire fellebbezését

Harry Maguire fellebbezést nyújtott be a görög bíróság ítéletével szemben, amelyben testi sértésért és vesztegetés kísérletéért marasztalták az angol védőt.


A Manchester United beszámolói szerint a görög jog értelmében a fellebbezés hatályon kívül helyezi Maguire bűnösséget megállapító ítéletét, amit a teljes tárgyalás megismétlése fog követni.

 

A United kapitányát 21 hónap és 10 nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kedden a görög bíróság.

 

Egyelőre még nem tűzték ki a másodfokú tárgyalás időpontját, a United pedig arra készül, hogy hosszú hónapok telhetnek el az érdemi határozat meghozataláig.

 

A United közleménye a következőképpen szól: "A tegnapi ítélettel szemben Harry jogi csapata fellebbezést nyújtott be ma reggel. A görög eljárásjog értelmében a fellebbezés benyújtása hatályon kívül helyezi az elsőfokú bíróság ítéletét, valamint a bizonyításfelvétel újra megnyitásra kerül."

 

"A fellebbezést elfogadták, így egy magasabb fokú bíróság a teljes tárgyalást meg fogja ismételni. Ez azt jelenti, hogy Harrynek továbbra sincs bejegyezve bűnügyi előélet a bűnügyi nyilvántartásba, így a bűnösségének bizonyításáig ismét megilleti az ártatlanság vélelme."

 

"Ezzel együtt a kapitány nem tartozik egyetlen nemzetközi utazással kapcsolatos korlátozás hatálya alá sem."

 

 

Miután bűnösnek találták a középhátvédet, Gareth Southgate rögtön visszavonta az angol válogatottba történő meghívását a Nemzetek Ligája mérkőzéseken történő részvételre.

 

Nem valószínű, hogy az FA és Southgate úgy döntenek, hogy a fellebbezés benyújtását követően ismét meghívják Maguire-t.

 

"A Manchester Uniteddel és a játékossal folytatott tárgyalásokat követően úgy gondolom, hogy a döntésem valamennyi fél érdekében áll, emellett pedig figyelembe kellett vennem az ügy hatását a következő heti felkészülésünkre" - mondta Southgate kedden.

 

A Manchester United nem kívánja megfosztani Maguire-t a csapatkapitányi karszalagtól a következő szezonban.

 

Maguire-t testvérével, Joe-val, valamint a család barátjával, Christopher Sharmannal egyetemben tartóztatták le, miután verekedés robbant ki a Míkonoszon töltött nyaralásuk alatt, ami azon a feltevésen alapult, hogy a védő húgát "randi droggal" injekciózták be.

 

Joe Maguire-t és Sharmant 13 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit szintén felfüggesztettek három évre.

 

Valamennyien tagadják az ellenük felhozott vádakat.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!