Maguire: Féltettem az életemet

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire elárulta, féltette az életét és azt gondolta, hogy elrabolták, amikor Görögországban letartóztatták.


A Manchester United szerdán jelentette be, hogy Maguire-nek nincsen priusza és szabadon utazhat a világban, amíg ügye teljes újratárgyalására vár - amelyre legkorábban is csak az új évben kerülhet majd sor várhatóan.

 

A klub közleménye szerint a jogi fellebbezés "eltörölte" a szíroszi bíróság döntését és "semmissé teszi" az ítéletet.

 

"A legelső gondolatom az volt, hogy elraboltak. Letérdeltettek, magasba emeltették a kezünket és elkezdtek ütlegelni" - kezdte Maguire a BBC Sportnak.

 

"A lábamat ütve azt mondták, vége a karrieremnek, 'Nincs több futball. Nem fogsz többet játszani.'."

 

"És eddig a pontig azt gondoltam, hogy esélytelen az, hogy ezek rendőrök legyenek és fogalmam sincs, hogy kik ezek, szóval megpróbáltam elfutni, mert annyira pánikban, félelemben voltam és féltettem az életemet. Végig az egész eseménysorozat alatt."

 

Maguire állítása szerint az egészre egy rendőrőrsön kívül került sor, miután megpróbálta húgát kórházba vinni azt követően, hogy elvesztette az eszméletét két férfival való kontaktusának következményeként.

 

A 27 éves angol válogatott játékos tagadja a rendőrség megvesztegetésének vádját is.

 

Amikor erről kérdezték, így felelt:

"Ez egészen biztosan nem történt meg. Amint megláttam ezt a vallomást, azt gondoltam, ez képtelenség."

 

 

A világ jelenlegi legdrágább védőjátékosa a rá kiszabott ítélet miatt kikerült Gareth Southgate angol válogatott keretéből, azt követően, hogy előzetesen meghívót kapott oda.

 

A tavaly nyár óta manchesteri játékos kijelentette, hogy nincs miért bocsánatot kérnie az események kapcsán, azt illetően azonban kifejezte sajnálatát, hogy csalódást okozott a klubjának.

 

"Borzasztó volt. Ezt soha többé nem szeretném átélni. Senkinek sem kívánom. Életemben most voltam először börtönben."

 

"Nem érzem úgy, hogy bárki felé is bocsánatkéréssel tartozom. Bocsánatot akkor kell kérni, ha valamit hibázol vagy megbánsz. Én azt bánom, hogy ebbe a helyzetbe kerültem. A világ egyik legnagyobb klubjában játszom, és sajnálom, amiért a szurkolókat és a klubot ilyen helyzetbe hoztam."

 

"Van egy dolog, amit szeretnék elmondani, mégpedig, hogy a klub mennyire támogató volt velem szemben a legalsó szinttől a legfelsőig. Nagyszerűek voltak velem, hálás vagyok ezért nekik."

 

"Ez rengeteget jelent nekem. Természetesen ez egy hihetetlenül nehéz időszak. A figyelmem középpontjában a családom állt, de a család mellett a másik legjobb dolog a futball az életemben. Szóval a Manchester Unitedben játszani egy olyan dolog, amelyet imádok és őszintén mondom, hogy a klub nagyszerű volt velem szemben."

 

"Szerintem ez bárhol megtörténhetett volna. Imádom Görögországot; szerintem nekünk, futballistáknak mindig ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy távol maradjunk mindentől. Ez nem az, ahogyan élni akarom az életemet."

 

A középhátvéd hajthatatlan azt illetően, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelő állapotban lesz ahhoz, hogy a hamarosan újrainduló Premier League szezonban ismét magára öltse a Vörös Ördögök mezét.

 

"Fizikálisan jól vagyok. Mentálisan pedig erősnek érzem magamat. Ahogyan korábban is elmondtam, úgy érzem, hogy mentálisan képes leszek túltenni magamat ezen. Erős ember vagyok."

 

"A személyiségem pontosan ugyanolyan fog maradni. Nem hiszem, hogy a történtek hatással lesznek a teljesítményemre."

 

"Elég gyorsan túl fogom magamat tenni ezen. A lelkiismeretem tiszta. Tudom az igazságot."

 

 

Miután bűnösnek találták, Maguire-re és testvérére, a 28 éves Joe Maguire-re, illetve a 29 éves családi barát, Christopher Sharmanra kedden 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki testi sértés és hivatalos személy megvesztegetése vádjában.

 

Testvérével és barátjával együtt azt követően tartóztatták le, hogy Míkonosz szigetén töltött nyaralása alatt részt vettek egy verekedésben. Az ellenük felhozott vádakat mindhárman tagadták.

 

Az egykori Sheffield United, Hull City és Leicester City játékos nem biztos benne, hogy a United csapatkapitánya maradhat, de pozitív azt illetően, hogy fair meghallgatás részese lehet majd.

 

"Hihetetlenül nagy kiváltság ennél a klubnál játszani, főleg csapatkapitányként. Ezt a döntést nem én fogom meghozni" - tette hozzá.

 

"Nagy hitem van a görög jogban, az újratárgyalás pedig több időt fog biztosítani számunkra ahhoz, hogy felkészüljünk, bizonyítékokat gyűjtsünk és szemtanúkat találjunk. Én pedig nagyon magabiztos vagyok azt illetően, hogy az igazság kerül majd terítékre és az fog győzni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!