A Bebében rejlõ potenciál izgatja Fergusont

Sir Alex Ferguson elárulta, lehet, hogy a Manchester United nem tudott sokat Bebérõl, mielõtt leigazolták, ám úgy érzi, a portugálban különleges tehetség lakozhat.


Bebe csereként debütált a Manchester United felnõtt csapatában a Scunthorpe ellen 5-2-re megnyert mérkõzésen, amely során kicsivel több mint negyedórányi játéklehetõséget kapott.

 

Mikor megérkezett az Old Traffordra augusztusban, az egész világsajtó "csodájára" járt, hiszen pár héttel korábban még éppen a Vitoria Guimaraes igazolta le egy harmadosztályú portugál klubtól, ráadásul korábban semmilyen információ nem látott napvilágot, hogy Sir Alex Ferguson tervezné a játékos megszerzését.

 

Azonban a Vörös Ördögök menedzsere húzott egy váratlant a 20 éves játékos megszerzésével, amely nagyban a klub kiforrott megfigyelõi hálózatának köszönhetõ.

 

Bár a játékos manchesteri karrierét heves médiafigyelem követi, hiszen nem elég, hogy az egész világot bejárta a hír, miszerint Bebe a hajléktalanok világbajnokságát is megjárta (ami utólag kacsának bizonyult), mindenki már egy-két hét után a felnõtt csapatba követelte és nem értették, hogy miért nem állandó kezdõ az Ole Gunnar Solskjaer vezette tartalék csapatban. Az ifjú portugál szélsõnek akadtak problémák a fizikai állapotával, de ahogy csendesedett körülette a légkör, úgy indult el egyre jobban felfelé azon az úton, amely végén be is mutatkozhatott a Manchester Unitedben, amely jele lehet annak, hogy ebben a szezonban még további lehetõségekre is számíthat.

 

"Ez azon megérzések közé tartozott, amihez jó orral kell rendelkeznie az embernek" - kezdte Ferguson a CNN-nek adott interjúban.

 

"Van egy megfigyelõnk Portugáliában, akinél egy portugál alsóbb osztályban játszó fiúról érdeklõdtünk."

 

"Csak három, vagy négy mérkõzésen látta õt játszani, de azonnal rávágta, hogy le kellene õt igazolnunk!"

 

"Kicsit olyan volt ez a helyzet, mintha a sötétban tapogatóznánk, hiszen soha nem láttuk õt játszani."

 

"Még egyszer elküldtük a megfigyelõnket....hogy utoljára lássa játszani, mielõtt leigazoljuk, amelyet követõen azt mondta, valami nagyon különleges van ebben a fiúban, kimondottan tehetséges, úgyhogy vállaltuk a rizikót."

 

"Így történt a megszerzése, de fizikálisan közel sem volt jó állapotban, ezért neki utólag kellett elvégeznie azt a munkát, amit a többiek csináltak a felkészülési idõszakban - ezért a Manchesterben eltöltött elsõ hetek arról szóltak számára, hogy kondícionálisan is rendben legyen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!