Korai csapathírek a Villa elleni felkészülési meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer és legénysége a rövid nyári szünetet követően első felkészülési mérkőzésükre fókuszálhatnak, amelyre szombaton délután kerül sor az Aston Villa ellenében.


A Vörös Ördögök plusz egy hét extra felkészülési időt kaptak, így a Premier League szezonját nem ezen a hétvégén, csak szeptember 19-én kezdik majd meg a Crystal Palace ellen.

 

A birminghamieknek szintén nem lesz jelenésük a nyitófordulóban, mivel az ugyancsak több felkészülési időt kapó Manchester City-vel találkoztak volna, így a két csapat megmérkőzhet egymással a Villa Parkban a holnapi nap folyamán, amely a manchesteriek egyetlen edzőmeccse lesz a tétmérkőzéseket megelőzően.

 

Ole néhány jó hírrel szolgálhat a sérültek frontján, ugyanis Luke Shaw játékra alkalmas állapotban van azt követően, hogy bokaproblémája miatt kihagyni kényszerült az előző idény végjátékát.

 

A közép-nyugat angliai látogatás még egy kicsit korai lenne Axel Tuanzebe számára, de a saját nevelésű bekk már közel áll ahhoz, hogy a következő hetekben már újra a felnőtt csapat keretével készülhessen sérülését követően.

 

"Számomra Luke nagyon jól fest az edzéseken. Visszatért, erősnek tűnik és játszani fog a Villa elleni barátságos meccsen" - kezdte Solskjaer a ManUtd.com-nak.

 

"Alex is egyre közelebb áll ahhoz, hogy újra hadra fogható legyen. Azt gondolom, hogy néhány héten belül már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet velünk és remélhetőleg hamarosan játékperceket biztosíthatok számára."

 

Bár még csak négy hét telt el azóta, hogy a Manchester United 2019/20-as szezonja véget ért Kölnben, Solskjaer kulcsfontosságúnak látja a meccsrutin és az erőnléti állapotuk szempontjából a Dean Smith tanítványai elleni holnapi összecsapást.

 

10 manchesteri játékos is hazája válogatottjában volt érdekelt a múlt hét folyamán, szombaton azonban már újra a pályán lehetnek - így a szurkolók első alkalommal vehetik majd szemügyre a United mezében a klub újdonsült igazolását, Donny van de Beeket.

 

 

"Ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol fontos játékperceket biztosíthatunk a játékosoknak" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Néhányan többet edzettek, mint mások, így vannak olyanok, akik jobban készen fognak állni, mint a többiek. Voltak a válogatottakban szereplő játékosaink, amelyről azt lehetne gondolni, hogy nem túl szerencsés dolog a mi szempontunkból, de szerintem nagyon értékes játékperceket szerezhettek ott is."

 

"Mi a többieknek is játékperceket fogunk adni a Villa ellen, hogy mindannyian a lehető legjobb állapotban vághassanak bele a szezonba, mert hosszú hónapok elébe nézünk."

 

Természetesen a Vörös Ördögök korábban minden egyes szezont megelőzően öt-hat mérkőzést játszottak a felkészülés jegyében a világ különböző pontjain.

 

De ez a szezon - amely már így is egy hónappal rövidebb a szokásos augusztustól májusig terjedő időszaknál - nem hasonlítható semelyik másik korábbihoz, Solskjaer szerint pedig ő és játékosai a lehető legjobban próbálnak majd alkalmazkodni az új helyzethez.

 

"Ilyen világban élünk. Ez a realitás. Nem lehet vitatkozni vele vagy érvelni ellene, netán bosszúsnak vagy dühösnek lenni. Ez a valóság."

 

"A lehető legtöbbet fogjuk kihozni a helyzetből. Természetesen az első néhány mérkőzés nagyon fontos lesz abból a szempontból, hogy megfelelő játékmennyiséget biztosítsunk a játékosoknak, mert hosszú szezonnak nézünk elébe."

 

"A legtöbbjükre az egész szezon során szükségünk lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!