Ole értékelte a Villa ellen látottakat

Annak ellenére, hogy a 2020/21-es szezont megelőzően egyetlen felkészülési mérkőzése volt a Manchester Unitednek, Oleban számos gondolat merült fel, aminek hangot is adott a mérkőzést követő interjúban.


A szombati, Aston Villa ellen elszenvedett 1-0-s vereséget követően - ami az MUTV.com-on teljes egészében megtekinthető - a norvégra számos játékosa jó benyomást tett, annak ellenére, hogy az előző szezonban egyikük sem szerepelt a tervei között a kezdőcsapat kiválasztásánál.
 

A menedzser elsősorban az új igazolást, Donny van de Beeket, a kapusunkat, Dean Hendersont, és a fiatal védőt, Teden Mengit illette dicsérő szavakkal, de az Akadémián szereplő középpályás, Ethan Galbraith felé is intézett pár biztató szót.
 

 

A mérkőzés egészéről

"Úgy gondolom, hogy az első félidőben volt pár jó megmozdulásunk, és sikerült helyzeteket is kidolgoznunk. A furcsa és rendhagyó előszezon miatt azonban a legfontosabb az volt, hogy a játékosok értékes perceket kapjanak. Két hetünk volt felkészülni a szezon kezdetére, de már csak egy hetünk van vissza. Ebből a szempontból sokat segített az Európa-liga, mert azoknak akik a nyár azon szakaszában játszottak, nincs szükségük túl sokra a visszatéréshez, néhányuk pedig a válogatott mérkőzések alatt is szerepelt. Ugyanakkor azt is láthatod, hogy néhányuknak viszont szükségük van ezekre a játékpercekre."

 

Nem voltak a legélesebbek a támadóink

"A félidőben éppen arról beszéltünk, hogy időnként remek játékkal rukkoltunk elő, megfelelő pozíciókba is kerültünk, de hiányzott a kellő élesség, valamint talán a kellő tüdőkapacitás is, mert ez még nagyon az eleje a szezonnak. Sokkal kíméletlenebbnek kell lennünk, gólokat kell szereznünk, mert akkor boldogan mehetünk haza. De még egyszer mondom, nem az eredmény volt ma a legfontosabb dolog."

 

A pozitívumokról

"Volt pár kellemes meglepetés is, például az egyéni teljesítményeket illetően - úgy gondolom, Deano remek kiállást mutatott hátul, és úgy játszott, ahogy egy Man United hálóőrnek szerepelnie kell. Ki kell emeljem a második félidőt is, amikor Teden beállt, és láthattuk mennyire izgalmas potenciált rejteget."


 

 

Van de Beek első percei a United színeiben

"Donny adta talán a legnagyobb pluszt a pályán. Remekül találja meg az üres területeket, az időzítésével és mozgásával pedig remek pillanatokat hoz magának össze. Nagyon boldog voltam a teljesítménye okán."

 

Értékes játékpercek a fiatalok lábaiban

"Természetesen ebből is tanulni fognak. A fiatal Ethan Galbraith nyár óta velünk van, ott volt az Európa-ligában is, velünk edzett, most pedig megkapta a játékperceit, de most kevesebbszer tudott a lábán lenni a labda. A mérkőzés után beszéltem vele, és tudja, hogy párszor sikerült ugyan labdához érnie, de ez is a tanulás folyamata. Amikor legközelebb pályára lép ez segíteni fogja abban, hogy készen álljon."

 

 

Szombaton erősebb csapat fog kiállni

"Többen lesznek addigra bevethetők. Azon válogatott játékosok közül páran, akik nincsenek ma itt velünk, már megkapták a megfelelő játékperceket, és a többiek is vissza fognak térni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!