Ole figyelemmel követi a United saját nevelésű tehetségeit

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nagy érdeklődéssel fogja figyelni a klub akadémiáján pallérozódó játékosokat a 2020/2021-es szezonban is.


A Vörös Ördögök fiataljai egy meggyőző, 6-0-s EFL Trophy-ban aratott győzelemmel kezdték a szezont múlt héten a Salford City ellen, mielőtt hétfőn este a kezdőcsapatban öt helyen történt változtatással álltak volna fel a Leicester City elleni szezonnyitó Premier League 2 bajnokira. Az erős és sokkal tapasztaltabb ellenféllel szemben értékes leckét kaptak a manchesteriek és két második félidei találatukkal a Rókák győzedelmeskedtek.

 

Sajnos az U18-as csapat Liverpool elleni szezonnyitóját elhalasztották, de Neil Ryan legénysége szombaton megkezdheti bajnoki szereplését, amikor a Blackburn Roverst fogadják.

 

A felnőtt csapat múlt szombati, Aston Villa elleni felkészülési mérkőzésén Teden Mengi, Ethan Galbraith és Anthony Elanga is belekóstolhatott a legmagasabb szint ritmusába, Ole fiatalokba vetett hite pedig nagyon jól tükrözi a klub egyik legfőbb jellemzőjét.

 

Miután a koronavírus világjárvány okozta hosszú kényszerszünetet követően ismét pályán lehetnek a fiatalok, a norvég menedzser abban reménykedik, hogy az igencsak hektikusnak ígérkező szezon során egyre több és több fiatal reménység verekedi majd be magát a felnőttek közé.

 

"Az ország összes akadémiáján nagyon izgatottak lehetnek, mert számos értékes hónapot veszítettünk el abból, hogy a fiataljaink játszhassanak" - kezdte Ole.

 

"Szóval boldog vagyok, hogy visszatérhettünk."

 

"Szerintem jól áll a szénánk és van néhány izgalmas és érdekes tehetségünk a fedélzeten."

 

James Garner a tegnapi, Leicester City ellen 2-0-ra elveszített Premier League 2 bajnokin

 

Amikor a korábbi játékoslegendát arról kérdezték, a fiatalok önbizalmat meríthetnek-e az olyanok, mint Mason Greenwood és Brandon Williams előző szezonbeli felnőtt csapatbeli berobbanásából, így felelt:

"Azt remélem és gondolom, hogy igen."

 

"Ennek mindig is részének kell lennie egy Manchester United akadémiáján fejlődő játékos mindennapjainak. Tudnia kell, hogy van út felfelé."

 

"Mi, az edzői stáb és a klub, mindig esélyt biztosítunk a jó és fiatal játékosoknak a bizonyításra ha végigjárták a ranglétrát és készen állnak arra, hogy megtapasztalják, milyen a felnőtt csapat tagjának lenni."

 

"Remélhetőleg többen képesek lesznek ilyen irányba fejlődni a szezonban és be tudják majd verekedni magukat a felnőttek közé."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!