Mata: Profi munka volt

A középpályás szerint remek teljesítményt nyújtott a csapat.


A Vörös Ördögök a Ligakupa 3. körében a Luton Town otthonában harcolták ki a továbbjutást. Az első találatot Juan Mata szerezte, majd a csereként beállt Marcus Rashford és Mason Greenwood a hajrában voltak eredményesek.

 

Nagyszerű mérkőzésen van túl Solskjaer együttese a Championshipben szereplő gárda ellen, Juan pedig szintén kitűnően játszott lecseréléséig.

 

A lefújást követően a spanyol varázsló elmondta, nagy szükségük volt rá, hogy gyorsan feledtessék a szombati, Crystal Palace elleni kudarcot, és megszerezzék első győzelmüket az új szezonban.

 

"Ez azon meccsek egyike volt, amikor ha nyersz, a kötelezőt hoztad, de ha kikapsz, akkor mindent a fejedhez vágnak" – mondta a 32 éves labdarúgó a Sky Sports-nak.

 

"Profi munkát végeztünk. Megúsztuk kapott gól nélkül és bevágtunk hármat. Az összecsapás bizonyos periódusaiban pompás focit játszottunk, megtettük a feladatunkat. Fontos volt, hogy az első Premier League-forduló után javítsunk, tisztában vagyunk vele, hogy elfogadhatatlan produkciót tettünk le az asztalra hétvégén. De viszont most egy győzelemmel indulhatunk útnak Brightonba."

 

A United uralta a 90 perc nagy részét a Kalaposokkal szemben, a hazaiak 2 kaput eltaláló lövése mellett 12-ig jutottak Ole fiai.

 

Azonban a vége felé szűk 1 gólos vezetésnél Dean Hendersonnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia Tom Lockyer közeli fejesét követően.

 

Úgy festett, hogy a labda a hálóban fog kikötni, de a United felnőtt keretében debütáló angol kapus védett, ami Juan szerint a találkozó döntő momentumának bizonyult.

 

 

"Kulcsfontosságú hárítás 1-0-nál" – vélekedett a 8-as. "Óriásit fogott a vonalon. Szerintem jól teljesítettünk, megakadályoztuk őket a gólszerzésben, és előrefelé sem adódtak problémáink."

 

"Őszintén szólva nem sok időt készülhetett együtt a csapat az előszezonban. El kell kapnunk újra a fonalat, hogy magabiztosan állhassunk bele a csatákba, a határozott fellépés pedig meghozhatja a sikereket."

 

Mata tudja, hogy minden pályán eltöltött perc számít, hogy egy ilyen felforgatott időszak után ismét formába lendüljön.

 

Solskjaer 12 perccel a rendes játékidő letelte előtt kapta le a 41-szeres spanyol válogatottat, akit 9 másik új ember mellett tett be a Sasok elleni kezdő tizenegyhez képest.

 

"Jól éreztem magam, a legtöbbünknek szükségünk volt a játékra" – tette hozzá az irányító. "80 percet játszottunk [Mata mellett Donny van de Beek és Odion Ighalo] úgy, hogy nem vagyunk igazán meccsben, de fizikálisan is megfeleltünk."

 

"Úgy gondolom, számomra az az elsődleges, hogy fejben a topon legyek. Ha magabiztos vagy és hiszel magadban, akkor jönni fognak az eredmények."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!