Ighalo: Fontos lépés volt a Luton legyőzése

Odion Ighalo szerint a Manchester United 3-0-s Luton Town elleni győzelme sikerre vezetheti a csapatot a szombati, Brighton & Hove Albion elleni bajnoki mérkőzésen.


A Vörös Ördögöknek meg kellett izzadniuk a Kenilworth Roadon a Kalaposok elleni győzelemért, de Marcus Rashford és Mason Greenwood kései góljainak köszönhetően végül nagyobb különbségű végeredménnyel tudták kivívni továbbjutásukat.

 

A lefújást követően Ighalo arra mutatott rá, hogy a keret milyen önbizalmat meríthet szezonbeli első győzelmükből.

 

"Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt" - kezdte a nigériai támadó.

 

"Már a kezdő sípszótól kezdve tudtuk, hogy egy nehéz ellenféllel állunk szemben. Boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk a következő fordulóba - ez a legfontosabb dolog."

 

"Nem igazán sikerült jól kezdenünk a bajnokságot, de ma nyerni tudtunk, ez pedig szerintem lökést adhat számunkra a hétvégi Brighton meccsre. A győzelem megszerzésének céljával fogunk hozzájuk látogatni és hogy új lendületet véve elinduljunk felfelé a bajnoki tabellán."

 

Ighalo úgy érezte, hogy a Crystal Palace hosszabbra nyúlt felkészülési szezonja nagy hatással volt a múlt hétvégi eredményre, de szerinte a Vörös Ördögök minden egyes eltelt nappal fejlődnek és közelebb kerülnek az általuk vágyott szinthez.

 

"Csalódottak voltunk a hétvégén, mert nem tudtuk megnyerni a Crystal Palace elleni meccset" - tette hozzá.

 

"Csak egy hetünk volt rá, hogy felkészüljünk arra a mérkőzésre; míg nekik szerintem négy. Azért ez egy kis magyarázat lehet talán a történtekre. De most, hogy sikerült ezt a meccset megnyernünk, lökést adhat számunkra. Nagyobb magabiztossággal vághatunk majd neki a hétvégi bajnokinak. Remélhetőleg nyerni tudunk és el tudjuk kezdeni a pozitív szereplésünket a Premier League-ben."

 

"Mindenki láthatja, hogy egyre jobb erőnléti állapotban vagyunk és élesebbek vagyunk. Mindenki játéklehetőséget kap és minden egyes mérkőzéssel erősebb és erősebb. A következő mérkőzésen újabb játékpercek kerülnek majd a lábainkba és ezáltal még jobbak leszünk."

 

 

A 31 éves játékos úgy érzi, hogy a Luton elleni összecsapásnak két kulcsmomentuma volt, ahol a másodosztályú csapat méltó ellenfele volt a Unitednek.

 

"Nagyon jól védekeztek. Tudták, hogy ha helyzetig engednek minket, akkor gólokat fogunk szerezni, úgyhogy szerintem hátul jól állták a sarat. A meccs végén sikerült csak feltörnünk őket."

 

"Szerintem a [Juan Mata által értékesített] büntető volt a fordulópont, mert bár jól kezdtük a meccset és nyomás alatt tartottuk őket, a gól csak nem akart jönni. Szerencsére megítélték számunkra a jogos tizenegyest, amelyet belőttünk, ezáltal pedig magabiztosabbá válhatott a csapat."

 

Ighalo dicsérő szavakkal illette a manchesteriek színeiben ezen a mérkőzésen debütált Dean Hendersont, aki kulcsfontosságú védésével akadályozta meg a Luton egyenlítését a második félidőben.

 

"Ő egy jó kapus és bemutatott egy hatalmas védést, amely önbizalmat adott nekünk ahhoz, hogy újabb nyomást helyezzünk rájuk."

 

"Ahogy a menedzser is elmondta, több gólt kell szereznünk ahhoz, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzések végkimenetelét, mert az 1-0-s vezetés soha nem jelent garanciát a győzelemre. Ezért kell minél nagyobb hangsúlyt fektetnünk a gólszerzésre."

 

"Láthatóvá vált, hogy [Mason] Greenwood és [Marcus] Rashford beállásával gyorsabbá vált a támadószekciónk, miközben ők pedig elfáradtak hátul. Így pedig a gólok is megérkeztek. Boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!