Manchester United 4-1 Schalke 04

A Manchester United a Bajnokok Ligája döntõjébe jutott, miután hazai pályán is legyõzte a német Schalke 04 együttesét.


Sir Alex Ferguson az utóbbi négy évben harmadik BL döntõjére készülhet csapatával, miután hazai pályán 4-1 arányban legyõzte a Schalke csapatát az elõdöntõ visszavágóján.

Mivel a németországi mérkõzésen 2-0-ra gyõztek a Vörös Ördögök, így 6-1-es összesítéssel, könnyedén jutottak be a május 28-án, a londoni Wembleyben megrendezendõ fináléba, ahol a 2009-es római döntõ párharca ismétlõdhet me, hiszen a Barcelona lesz az ellenfél.


A csapatok:

United: Van der Sar - Rafael, Smalling, Evans, O'Shea - Valencia, Gibson, Scholes, Anderson, Nani - Berbatov
Cserék: Kuszczak, Evra, Owen, Giggs, Hernandez, Vidic, Fletcher

 


Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Jurado, Farfan, Baumjohann, Draxler - Raul
Cserék: Schober, Sarpei, Edu, Schmitz, Karimi, Huntelaar, Matip

A mérkõzés elején próbált meglepetést okozni a vendég gárda, azonnal, már a United térfelén letámadták a labdás embert. Ám a hazai játékosok majd mindig gyorsabban passzoltak, így nem mindig volt eredményes a Schalke letámadása.

Kiegyenlített játék folyt az elsõ félidõ feléig, a vendégek egy-két átlövéssel próbáltak veszélyeztetni teljesen sikertelenül, míg a United leginkább Berbatov alapvonal környéki cselezgetései utáni beadás próbálkozásokból akart helyzetet kialakítani, ám ezeket Neuer jól reagálta le.

Egészen a 26. percig kellett várni az elsõ igazán nagy helyzetre, ami azonnal gólt is eredményezett, A németek eladták a labdát a középpályán, Anderson begyûjtötte és Gibsonhoz továbbított, aki azonnal indította egy kiváló passzal Valenciát. A szélsõ betört a Schalke tizenhatosára, a kimozduló Neuer alatt pedig belõtte a labdát a hálóba, 1-0 a Vörös Ördögöknek, összesítésben 3-0!

 


Még abban a percben jött egy helyzet a hazai kapunál, Raul fejelt egy jobb oldali beadást követõen, ám fejesét nyújtózva lehúzta Van der Sar.

Alig telt el öt perc a vezetõ gól óta, a United növelte elõnyét. Egy gyors bedobást végzett el Rafael, Andersonhoz továbbítva a labdát, aki az ellenfél öt és felesének magasságában átvette, majd továbbította Valenciának a játékszert, aki a tizenhatos vonalánál álló Gibsont hozta helyzetbe, Darron jól eltalált lövését Neuer nem tudta fogni, kezéról a kapufára, onnan a kapuba pattant a labda, 2-0, összesítésben 4-0! Ha eddig bárkinek kétsége volt a United továbbjutásáról, itt minden bizonnyal már nem volt szó errõl.

 


Ám gyorsan válaszolt a Schalke. A 35. percben a védõfalból kilépõ Smalling vesztett labdát a saját tizenhatos elõtt, a vendégek beadását a Chris helyére behúzódó Rafael ráfejelte Evansre, onnan épp Jurado elé került a labda, aki egybõl kilõtte a jobb felsõ sarkot, 2-1-re módosítva az állás. Összesítésben 4-1.

Egy perccel késõbb Valencia majdnem megszerezte második gólját. Anderson ívelése után még Neuert is kicselezte az ecuadori szélsõ, de lövését a gólvonalról mentette Höwedes.

A félidõ hátralévõ részében a játékvezetõ "szórakoztatta" magát azzal, hogy sárga lapot osztogatott a United játékosoknak, Gibson, Scholes és Anderson is besárgult öt percen belül.

Végül jött a szünet, ezzel több sárga lap nem került kiosztásra, a két gólos elõnyére még egyet rá tudott tenni a United, így teljesen nyugodtan várhtta a folytatást.

Ralf Rangnick változtatott a második félidõre, Baumjohann helyére egy csatárt, Edut hozta be, ezzel Raul kissé visszább tudott lépni. Ez a lépés a második játékrész elsõ 10 percében úgy tûnt jó lépés volt, hisz a spanyol veterán sokkal többet volt játékban és többször jól osztotta el a labdákat.

Egészen az 55. percig kellett várni egy hazai helyzetre, ekkor Nani passzolt a bemozduló Berbatovnak, aki jól meglátva visszatette a labdát az érkezõ Andersonnak, a brazil egybõl lõtt, ám a bal felsõ sarokba tartó labdát Neuer hatalmas védésse szögletre tolta.

Ezt követõen kissé leült a találkozó, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben egészen a 70. percig. Ekkor egy szögletet követõen Valencia cselezgetett a Schale 16-osán belül, majd továbbított Gibsonnak, aki a középen üresen álló Smallingnak passzolt, a védõ pedig közelrõl gólt szerzett, de a partjelzõ sajnos lest jelzett, így a gól érvénytelen.

Sokáig nem szomorkodtak a hazaiak, két perccel késõbb Nani futott el a jobb szélen, középen Berbatov várta a labdát, valamint érkezett Anderson üresen. A portugál jól is passzolt a középpályásnak, aki 11 méterrõl lött, ám egy védõ blokkolni tudott, a labda azonban visszakerült Andohoz, aki másodjára nem hibázott, 3-1 a Unitednek, összesítésben 5-1!

 


Négy perccel késõbb újabb Anderson gólnak örülhetett az Old Trafford közönsége. Valencia zseniálisan indította a védõjét remekül lerázó és kiugró Berbatovot, aki önzetlenül, kiválóan bejátszotta a labdát a középen érkezõ brazil középpályásnak, akinek csak be kellett passzolnia a labdát az üres kapuba. 4-1, összesítésben 6-1, kiütéses továbbjutás.

 


Az elõny tudatában a hazaiak visszavettek a tempóból, míg a vendégek csupán csak Edu 1-2 átlövésével próbáltak veszélyeztetni, sikertelenül, bár egy les gólt õk is szereztek még.

A végén még Owent ugratta ki Nani, a támadó kapura vezethette, egy védõt kicselezett, majd a bal felsõ sarkot célozta meg, de Neuer nagyot védett ismét.

Maradt a 4-1 a végére, összesítésben mindkét meccsen gálázva, a második mérkõzésen immár a helyzetek nagy részét kihasználva teljesen megérdemelten jutott be a Manchester United a Bajnokok Ligája döntõjébe!


Manchester United (6)4-1(1) Schalke 04
BL elõdöntõ, visszavágó 

Old Trafford, 74637 nézõ
Vezette: Pedro Proenca

United: Edwin Van der Sar - Rafael(Evra 60.), Smalling, Evans, O'Shea - Valencia, Gibson, Anderson, Scholes(Fletcher 73.), Nani - Berbatov(Owen 77.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Giggs, Hernandez, Vidic

Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes(Huntelaar 70.), Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Jurado, Farfan(Matip 75.), Baumjohann(Rdu 46.), Draxler - Raul
Nem használt cserék: Schober, Sarpei, Schmitz, Karimi


Gólszerzõk: Valencia 26., Gibson 31., Anderson 72., 76. illetve Jurado 35.

Sárga lapok: Gibson, Scholes, Anderson illetve Escudero

A meccs legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Darron Gibson

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!