Meghaladhatja a 100 millió fontot a United koronavírus okozta vesztesége

A Vörös Ördögök elmúlt hat hónapra vetített vesztesége meghaladta a 75 millió fontot, az év vége előtt pedig valószínűleg átlépi a 100 millió fontos határt is.


Október közepén hozza nyilvánosságra előző pénzügyi évi eredményeit a Manchester United, amely rávilágíthat a koronavírus világjárvány okozta negatív gazdasági hatás mértékére.
 

A manchesteriek az április 1-től június 30-ig tartó negyedik pénzügyi negyedév adatait is két hét múlva tervezik bejelenteni, amellyel teljes betekintést kaphatunk azt illetően, hogy milyen veszteséget jelentett számukra a futball felfüggesztése március közepétől, illetve hogy a fizető nézők azóta se térhettek vissza a stadionokba.

 

A klubhoz közel álló források az ESPN-nel közölték, a Manchester United minden egyes Old Traffordon rendezett zárt kapus mérkőzéssel 4-5 millió font veszteséget kellett hogy elkönyveljen, amely az eddig lejátszott 7 hazai mérkőzéssel kalkulálva hatalmas negatívumot jelent számukra.

 

Amennyiben a 2019/20-as szezont normális körülmények között, szurkolók előtt megrendezett mérkőzésekkel fejezhették volna be, úgy kettővel több hazai Európa-liga mérkőzést is játszhattak volna az Álmok Színházában (az FC Kobenhaven és a Sevilla ellen).

 

 

Az ismert okok miatt nem 73 ezer fizető néző előtt lejátszott 9 mérkőzés összességében így közel 45 millió fontos veszteséget jelent a klubnak és mivel a brit kormány felfüggesztette abbeli tervét, hogy október 1-től ismét visszatérhessenek a nézők a stadionokba, ez az összeg csak növekedni fog a jövőben.

 

A Unitednek ráadásul még legalább 20 millió fontnyi kedvezményt is kell adnia a Premier League közvetítőinek a koronavírus okozta műsorváltozás ellentételezéseként és közel 10 millió fonttól estek el azáltal is, hogy idén nyáron nem tudtak részt venni szokásos nyári felkészülési túrájukon sem.

 

Tehát még a világ egyik leggazdagabb klubját is alaposan megtépázzák a rendkívüli helyzet okozta veszteségek.

 

A szurkolók stadionba való visszatérési időpontjának bizonytalansága miatt a klub szezonbérleteket sem értékesíthetett és amennyiben a teljes 2020/21-es szezont zárt kapuk mögött kell megrendezni, úgy további 37.5 millió font veszteséget kell majd elkönyvelni a Unitednél.

 

Az ESPN hírforrásai elárulták, a koronavírus világjárvány okán elszenvedett veszteségek jelentős szerepet játszanak a klub óvatosabb átigazolási időszakában, amely során eddig csak egyetlen játékost, Donny van de Beeket szerződtették 40 millió fontért az Ajaxtól.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!