Shaw: Fontos számunkra a Ligakupa

Luke Shaw a szerda esti, Brighton & Hove Albion elleni összecsapást megelőzően arról beszélt, miért jelent számukra nagyon értékes tapasztalatot a Ligakupában való szereplés.


A Vörös Ördögök ismételten Dél-Angliába látogatnak a Sirályok elleni összecsapásra, amely tétje a második számú angol kupasorozat negyeddöntőjébe való továbbjutás.

 

Bár a Ligakupával együtt négy sorozatban is érdekelt ebben a szezonban a United, az angol védő arról beszélt, hogy miért is nagyon fontos Ole Gunnar Solskjaer legénységének, hogy jól szerepeljenek.

 

"Természetesen ez egy olyan sorozat, amelyet szeretnénk megnyerni, de szerintem ez lehetőséget is nyújt a menedzserünknek ahhoz, hogy játékperceket biztosítson a kispadon ülőknek, vagy a meccsnapi kereten kívül levőknek is, akik keményen edzenek azért, hogy bizonyítási lehetőséget kapjanak" - kezdte Luke a MUTV-nek.

 

"Szerintem az ilyen mérkőzések tökéletesek számukra. Jó, hogy van egy olyan erős keretünk, tele olyan játékosokkal, akik játékra készek és készen állnak arra, hogy éljenek a lehetőségükkel. Biztos vagyok benne, hogy a játékostársaim már nagyon várják a szerdai napot."

 

"A mérkőzések egyre-másra jönnek és ahogyan említettem, ezek olyan sorozatok, amelyekben jól akarunk szerepelni, harcban akarunk lenni a döntőbe jutásért és meg akarjuk nyerni őket. De emellett kiváló lehetőség arra is, hogy a játékosok élesebbé váljanak és játéklehetőséget kapjanak."

 

A csapat 23-asa azt is tudja, hogy a Ligakupa kiváló ugródeszkaként szolgálhat Ole Gunnar Solskjaer fiatalabb játékosainak is arra, hogy letegyék névjegyüket.

 

"Szerintem ez olyan dolog, amelybe a fiatalabb játékosoknak bele kell kóstolniuk, át kell érezniük, azt pedig tudhatják, hogy ezzel a menedzserrel erre minden esélyük meg is lesz" - tette hozzá.

 

"Ők mindig keményen dolgoznak, hajtják magukat és szerintem tisztában is vannak vele, hogy lehetőséghez fognak jutni, ha folytatják a munkát. Remélhetőleg szerdán láthatunk majd néhány fiatalt is a csapatunkban, mert tudják, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy megmutassák magukat."

 

Bár Luke a múlt héten nem volt a csapatban a Ligakupa 3. fordulójában a Luton Town 3-0-s legyőzésekor, a baloldali védő szombaton végigjátszotta a Brighton & Hove Albion elleni, nem mindennapi körülmények között megnyert bajnokit.

 

 

Miután a United most öt napon belül másodszorra is útra kell az Amex Stadiumba, Luke-ot a drámai jelenetekkel tarkított 3-2-es győzelemről kérdezték.

 

"Tényleg olyan volt, mint egy hullámvasút. Pontszerzés szempontjából nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, de természetesen a játékosok és a menedzser is tudja, hogy ennél sokkal jobb játékra vagyunk képesek. A legfontosabb a három pont megszerzése volt, ez pedig a legvégén sikerült is."

 

"Nagyszerű érzés volt az utolsó pillanatban nyerni, ez már régóta nem sikerült nekünk. Jó három pont volt ez számunkra, de sokkal jobban kell teljesítenünk."

 

"A Brighton egy nagyon jó csapat, remek futballal rukkoltak elő és számos helyzetet dolgoztak ki."

 

"De mi keményen küzdöttünk, összetartottunk és egészen az utolsó pillanatig mentünk előre. Még amikor 2-2 lett az eredmény, akkor egyszerűbb lett volna csalódottnak, frusztráltnak lenni és nem menni a győzelemért előre. De szerencsére sikerült. A VAR jól ítélt, mi pedig győztünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!