Mata: Cél a trófea

Juan Mata Ligakupával kapcsolatos szerelmi szála szerdán este tovább folytatódott, amikor gólt lőtt, gólpasszt adott és kiérdemelte a mérkőzés legjobbja elismerést is a Manchester United negyeddöntőbe jutásával végződött Brighton elleni összecsapáson.


A spanyol középpályás, aki a klub legutóbbi, 2017-es végső sikeréig tartó menetelés során gólt szerzett a Manchester City ellen, illetve a Hull City-vel vívott elődöntőben is, eltökélt, hogy folytassák útjukat a második számú angol kupasorozatban és újra trófeát szerezzenek a klubbal, miután a Luton Town múlt heti legyőzését követően a Brighton & Hove Albion elleni meccsen is tündökölt.

 

Úgy tűnt, hogy a hazai csapat revansot kíván majd venni az Amex Stadiumban hétvégi bajnoki vereségért, ugyanis magabiztosan tartották irányításuk alatt a mérkőzést, egészen addig, amíg Mata egy védőjétől történő elszakadása után ki nem harcolt egy szabadrúgást, amelyből később a csapat megszerezte a vezetést.

 

"Megpróbáltam testtel elé kerülni és szerintem szabálytalanul próbált megállítani" - kezdte Juan mérkőzés utáni interjúját a Sky Sportsnak.

 

"Aztán a szabadrúgást megpróbáltam olyan területre ívelni, ahol normális esetben két-három olyan játékos helyezkedhet, akik képesek lehetnek azt a kapuba fejelni."

 

"Nagyon kevésen múlt, de szerintem nem volt les, Scotty pedig nagyszerűen fejelt. Fontos volt, hogy már az első félidőben vezetést szerezzünk, mert tudjuk, hogy milyen nehézzé tud válni a helyzetünk, ha nem tudjuk gólra váltani a lehetőségeinket."

 

McTominay góljának előkészítését követően Mata megszerezte saját maga 50. találatát is a Vörös Ördögök mezében egy remek összjátékot követően új, nála máris nagy elismerést kiváltó csapattársával. Donny van de Beek képességei és tudatossága a tizenhatos területén lehetővé tette, hogy a csapat 8-asa megverje a Brighton kapusát, Jason Steele-t egy higgadt, de mégis a gyengébbiknek számító jobb lábával útjára indított lövéssel.

 

"Nagyon okos gólpasszt kaptam" - tette hozzá Juan.

 

"Donny egy nagyon okos játékos. Imádok vele együtt játszani, mert megtalálja a legapróbb üres területeket is és érti a futball csínját-bínját. Úgy játszik, ahogyan az nekem tetszik; egyérintőzik, passzol és mozog és a gól is ennek köszönhetően született."

 

"Mindig a megfelelő pozícióban tartózkodik, odapördítette elém a labdát, én pedig be tudtam fejezni a helyzetet a jobb lábammal."

 

 

Mata lett a Sky Sports és a ManUtd.com szavazásán is a mérkőzés legjobbja, számára azonban az egyéni elismerések nem élveznek prioritást. Amikor arról kérdezték, hogy mit jelent a Ligakupa klubja számára, így felelt:

"Trófeaszerzési lehetőséget. Ez az, ami a szemünk előtt lebeg, hogy megpróbáljuk elérni azt, hogy magasba emelhessünk egy trófeát a szurkolóinkért."

 

"2017-ben sikerült és most újra meg akarjuk tenni. Minden egyes sorozatban meg akarjuk nyerni az összes meccset. Természetesen ez az év más, mert még a szezon nagyon korai szakaszában kell ezeket a meccseket játszanunk, de remélhetőleg tovább tudunk jutni a negyeddöntőből és az elődöntőből is, a Wembley-ben pedig mindig nagyszerű játszani."

 

Mivel most decemberig pihenőre vonul a sorozat, a manchesteriek pedig majd ma este tudják meg negyeddöntős ellenfelük kilétét, így Mata figyelme most már más frontokra szegeződik és nem lehet kérdéses, hogy nagyon dolgozik benne a vágy azt illetően, hogy vasárnap pályára léphessen a korábbi Chelsea és United menedzsere, José Mourinho csapata, a Spurs ellen a bajnokságban. Amennyiben számítanak rá, úgy Juan készen fog állni.

 

"Mint mindig, fizikálisan és mentálisan is jól érzem magamat."

 

"Éhes vagyok a sikerre, továbbra is szenvedélyem ez a játék és úgy érzem, hogy a lábaimban és a fejemben még számos meccsre képes vagyok. Ugyanúgy élvezem a futballt, mint korábban bármikor."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!