Fernandes elvesztette hitét Solskjaerban és a vezetőségben?

Bruno Fernandes elégedetlen a Manchester United nyári átigazolási piacon nyújtott teljesítményével és már nem hiszi, hogy Ole Gunnar Solskjaer a legmegfelelőbb személy a Vörös Ördögök menedzseri feladatainak ellátására, szivárgott ki egy hozzá közel álló hírforrásból.


Az erős állítások az újságíróként tevékenykedő Duncan Castles-től származnak, aki a Transfer Window Podcast adásában beszélt a témáról részletesen.

 

A Vörös Ördögök négy igazolást hajtottak végre az átigazolási időszak utolsó napján, így érkezett a klubhoz többek között Alex Telles és Edinson Cavani is. Az uruguayi játékos érkezése azonban Paul Scholes személyében minimum egy embernél kiverte a biztosítékot.

 

A United az összes top kiszemeltjéről lemaradt és többek között jobbszélső poszton se tudtak erősíteni. A manchesteriek három gyenge próbálkozást tettek Jadon Sancho megszerzésére, azonban a Borussia Dortmund nem tágított 108 millió fontos kikiáltási árától. Végső elkeseredésükben megpróbálták leigazolni Ousmane Dembele-t is, ám a Barcelona játékosa végül a maradás mellett döntött.

 

Castles elmondása szerint az átigazolási piaci sikertelenség, illetve a pocsék szezonkezdet, amely keretében hazai pályán 6-1-es vereséget szenvedtek a Tottenhamtől, nagy mértékben frusztrálta Fernandest.

 

Fernandes úgy érzi, hogy a Unitednek hazai pályán nem szabadna ennyire nagy arányú vereséget szenvednie, emellett pedig az is bosszúsággal tölti el, hogy nem sikerült megfelelően megerősíteni a keretet a nyár folyamán.

 

Castles a portugál középpályás kapcsán azt is elárulta, Fernandes már nem hisz benne, hogy Solskjaer képes lehet pozitív mederbe terelni a folyamatokat Manchesterben és megerősítette, hogy a Spurs elleni félidőben bemutatott őrjöngéséről szóló hírek pontosak voltak.

 

"Egy, a játékoshoz nagyon közel álló hírforrásból értesültem arról, hogy Fernandes véleménye Solskjaerról nagyon hasonló, mint amit a United többi vezetőjéről gondol" - kezdte Castles.

 

 

"Nem érzi úgy, hogy [Solskjaer] elég erős lenne a csapat menedzseléséhez. Úgy érzi, hogy nincsenek meg azok a képességei, amelyek ahhoz kellenek, hogy a játékosokat előre és abba az irányba terelgesse és hajtsa, amerre szükséges."

 

"Ráadásul úgy tudom, hogy Fernandes dühös a klubra is a nyári ténykedésük okán. Nem érzi a következetességet és az összefüggést a megérkezésekor lefektetett elvárásaival."

 

"Meglátása szerint a klub nem szerződtetett olyan játékosokat, akik fejlődést jelenthetnének egy amúgy kifogásolható minőségű kerethez képest. Nincsenek azon a szinten, hogy címekért lehetnének harcban a Manchester City-vel, a Liverpoollal vagy az európai elittel a Bajnokok Ligájában."

 

"Elégedetlen a klubbal és a menedzserrel egyaránt."

 

"Számomra nem igazán jelent meglepetést az, hogy ez történt. Mindenki osztja ezt az öltözőben - ez a vélemény Solskjaerról."

 

Castles arról is beszélt, hogy Fernandesben híresen nagy versenyszellem dúl és soha nem dől hátra elégedetten.

 

Ráadásul szerinte a Unitednél két potenciális utódban gondolkodnak már menedzseri szinten.

 

"Fernandes olyan játékos, akinek egyénileg hatalmas elvárásai vannak" - folytatta Castles.

 

"Nagyon kedves és szerény ember képét festi magáról, de egészen más lesz a véleményünk, ha azokkal beszélünk, akik közelről ismerik őt."

 

"Szerintem ez még inkább növeli a Solskjaerra nehezedő nyomást. A United már régóta érdeklődik Mauricio Pochettino iránt. De más opciók is vannak a piacon, például Max Allegri. Ő nincs kapcsolatban a Uniteddel, de esélyes lehetne a posztra."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!