Elhunyt Nobby Stiles

A Manchester United rendkívül szomorúan hallotta a híreket arról, hogy elhunyt Nobby Stiles, a klub korábbi játékosa.


Nobby első BEK-győztes csapatunk szerves részét alkotta, a klub történelmének titánja volt, akit imádtak szívéért és személyiségéért a pályán és azon kívül is.

 

Mindannyiunk számára hiányozni fog!

 

A híres manchesteri akadémiáról érkezve Nobby a 60-as évek elején tört be az első csapatba. A labdarúgás két legrangosabb trófeáját is elnyerte, hiszen játszott az 1966-os angol válogatottban is, mely világbajnok lett.

 

Híresen lenyűgöző középpályás, aki a 60-as évek közepének fenséges Unitedjének a szíve volt George Best, Bobby Charlton és Denis Law oldalán. Harcos középpályás kettőst alkotott társával, Pat Creranddel.

 

395 alkalommal lépett pályára a klub színeiben 1960 és 1971 között, 19 gólt szerzett ezalatt, majd eligazolt a Middlesbrough csapatához.

 

Nobby manchesteri története azonban nem ért véget eligazolásával. Miután menedzsere volt a Prestonnak, a Vancouvernek és a West Bromnak, visszatért a klubhoz a 80-as évek végén Sir Alex Ferguson hívására. Eric Harrison, a legendás edző oldalán kulcsszerepet játszott a klub néhány legnagyobb játékosa - például Ryan Giggs, Paul Scholes - fejlesztésében.

 

2000-ben a Brit Birodalmi Rend tagjává választották, akárcsak a világbajnok angol válogatott több tagját, ám az utóbbi években prosztatarákkal és Alzheimer-kórral is meg kellett küzdenie.

 

A klub egyik legszeretettebb fia, helyi hős, aki mindenki számára hiányozni fog. Hihetetlen eredményeit örökre megőrizzük és emlékezni fogunk rá.

 

Nobby emlékére az Old Trafford zászlói félárbocon lobognak és a vasárnapi bajnoki előtt egy perces, néma megemlékezést tartanak, a játékosok pedig fekete karszalaggal futnak ki a gyepre.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!