Ole: Öt cserével kellene játszani

Ole Gunnar Solskjaer elmondta, nem érti, hogy a Premier League klubok miért szavaztak az ellen, hogy az idei szezonban öt cserét lehessen alkalmazni.


Amikor a bajnokság visszatért júniusban, a csapatok kilenc játékost nevezhettek a kispadra és ötöt cserélhettek.

 

Mivel a mostani bajnokság lebonyolítása is sűrűbb, mint a megszokott, a meccsek gyorsan jönnek egymás után, különösen azon csapatok számára, amelyek európai porondon is részt vesznek.

 

Az Arsenal elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Solskjaer elárulta, meglepődött, hogy nem hosszabbították meg az öt cserés megoldást.

 

"Szívesen láttam volna az öt cserét? Ez száz százalék" - nyilatkozta a menedzser, aki 100. mérkőzésén ülhet a manchesteri kispadon.

 

"Nem értem és nem is tudom elhinni, hogy a szavazás ez ellen ment, hiszen vigyáznunk kell a játékosokra; gondolnunk kell rájuk. Ez a szezon a legnagyobb igénybevételű idény."

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség igazgatósága az öt cserét preferálta erre a szezonra is, ám a Premier League 20 klubja augusztusban megvitatta ezt a kérdést, majd leszavazta azt.

 

"Látom azt, miért szavaztak ellene" - folytatta Solskjaer. "Ám ha egyet visszalépünk és ezekre a profi labdarúgókra gondolunk, az ő mentális és fizikai egészségükre, úgy gondolom, az egyetlen ésszerű megoldás az lenne, ha megadnák a lehetőségét annak, hogy jobban pihentetni tudjuk őket."

 

"Rengeteg sérülést láttunk már a Premier League-ben, tudom, hogy Pep [Guardiola] is beszélt erről, valamint más menedzserek is. Nekünk, mint menedzsereknek, kluboknak, egészségügyi stábnak vigyáznunk kell rájuk. Ezért kell pihentetnünk játékosokat időnként. Szóval igen, nagyon szerettem volna öt cserét."

 

 

De a három cserés rendszer ellenére Solskjaer elárulta, nagyon elégedett azzal, amilyen lehetőségei vannak a kispadon.

 

A hétközi, RB Leipzig elleni BL-meccsen mesterhármast jegyző Marcus Rashford hatalmas hatással volt a csapatra beállása után, akárcsak Bruno Fernandes. A norvég szakvezető úgy gondolja, a keret mélysége és a rotálási lehetőségek esélyt nyújtanak a Unitednek a nagy versenysorozatokban.

 

"Jelenleg úgy nézünk ki, mint egy Man United csapat, hiszen vannak lehetőségeim, vannak opcióim posztokra."

 

"A labdarúgás modern korszakának bármelyik sikeres csapatában voltak opciók a játékosok pihentetésére és a rotálásra."

 

"Valószínűleg ez az egyetlen út, amellyel ki tudsz tartani a világ legintenzívebb bajnokságában és a Bajnokok Ligájában is. Trófeákért akarsz menni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!